Forum Hobbybrouwen.nl
Recepten => Kloonbrouwsels => Topic gestart door: Noosting op 06-10-2019 17:55 u
-
Ik zal er maar geen doekjes om winden.
Ik heb totaal geen ervaring met het maken van een kloon recept.
Maar ik zit nu aan een Gulden Draak Brewmeister 2019, en deze smaakt me goed.
Ik zou hem straks graag eens willen klonen.
Na wat zoekwerk kan ik hier geen recept van vinden.
Kunnen jullie helpen?
Net zelf even de eind sg gemeten: 11' /1.042
Alcohol 10,5%
Vermoedelijk begin sg 1.122??
Kleur schatting: 16 EBC??
-
Wel hoog ... gemeten met refractometer.
-
Wel hoog ... gemeten met refractometer
1.042 met refractometer is ong. 1.011 na correctie voor de aanwezige alcohol.
Begin SG zou dan 1.091 kunnen zijn o.b.v 10,5% alc. vol.
William
-
1.042 met refractometer is ong. 1.011 na correctie voor de aanwezige alcohol.
Begin SG zou dan 1.091 kunnen zijn o.b.v 10,5% alc. vol.
William
Help me even met de correctie?
Hoe doe ik dat?
-
Met bijv. Brewking op je telefoon is dit heel eenvoudig. Het past een correctiefactor toe die compenseert voor de door vergisting aanwezige alcohol.
William (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191006/9b999ce9e22b65f4bc7412f3ba16d79d.jpg)
-
Met bijv. Brewking op je telefoon is dit heel eenvoudig. Het past een correctiefactor toe die compenseert voor de door vergisting aanwezige alcohol.
William (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191006/9b999ce9e22b65f4bc7412f3ba16d79d.jpg)
Daar heb ik het ook mee bepaald. Alleen heb de eind sg aangehouden als mijn gemeten waarde.
Merci!
-
Zijn er mensen die mij verder kunnen helpen met het uivogelen van dit recept?
-
Met het recept kan ik je niet helpen helaas. Echter ik vraag me af (als ik de goede voor me heb) hoe je hem gaat rijpen op een whiskey vat. Mocht het deze zijn zou ik zeggen brouw een stevige quadrupel of tripel en ga daar mee aan de gang
-
Met het recept kan ik je niet helpen helaas. Echter ik vraag me af (als ik de goede voor me heb) hoe je hem gaat rijpen op een whiskey vat. Mocht het deze zijn zou ik zeggen brouw een stevige quadrupel of tripel en ga daar mee aan de gang
Ik ken een brouwer bij van Steenberge ik luister eens als ie wat wil lossen.
Wat ik wel kan zeggen is dat de brewmaster geen whisky vat aanraakt ;-)
-
Brewmaster limited edition van 2018 is gebrouwen ter ere van de grootvader van brouwmeester Jef Versele, 6e generatie brouwer.
De combinatie van moderne technologie en traditionele ambacht resultaart in een uitmuntend bier. Het wordt gerijpt op eikenhouten whiskyvaten en krijgt zo een zeer volle en alcoholische smaak. Er zijn ook toetsen van karamel waar te nemen.
Gulden Draak
Topbier van hoge gisting met een unieke smaak
10.5%
Kleur: Donker met caramelkleurige schuimkraag
Alcoholvolume: 10,5% – 23° Plato
Aroma: alcohol, gebrande mout en koffie
Smaak: zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, karamel en alcohol
Afdronk: bitterzoet en zeer lang
Verpakking: flesjes 33 cl, 75 cl, 1,5 l en vaten 20 l, 30 l
Hergisting zowel op fles als vat zorgt voor een jarenlange houdbaarheid met smaakevolutie.
Je zou eens kunnen proberen om de gist op te kweken of bij een van de Belgische forumleden een buisje met de gist te bemachtigen. Voor de mout lijkt me een stort met 8% cara120, 5% lichte cara, 15% bruine kandijsuiker en de rest pilsmout een goed begin. Verder een lage bitterheid, max 25IBU met Styrian Goldings en Saaz, of andere nobele hoppen, Hallertau, Tettnanger.
-
De vorige brewmaster 2018 zat een whisky smaakje aan. De 2019 versie niet. Maar deze ruikt heel lekker.
-
Je zou eens kunnen proberen om de gist op te kweken of bij een van de Belgische forumleden een buisje met de gist te bemachtigen. Voor de mout lijkt me een stort met 8% cara120, 5% lichte cara, 15% bruine kandijsuiker en de rest pilsmout een goed begin. Verder een lage bitterheid, max 25IBU met Styrian Goldings en Saaz, of andere nobele hoppen, Hallertau, Tettnanger.
Ik zal eens gaan kijken of ik wat gist kan opkweken en zodra ik mijn Easybrew binnen heb ga ik er lekker mee experimenteren met deze gegevens.
-
Het is maar een idee natuurlijk. Ik weet niet of dit in de buurt komt. Dit is voor mij een standaard Quadrupelrecept. In de smaakomschrijving zie ik ook koffie staan dus je zou evt nog wat zwarte mout (1%) of coffeemalt (<4%) er in kunnen doen.
-
Veel geluk met de opkweek 😅
Ze pasteuriseren praktisch al hun bieren 😊
-
Net zelf even de eind sg gemeten: 11' /1.042
Alcohol 10,5%
Vermoedelijk begin sg 1.122??
Kleur schatting: 16 EBC??
Pilsmout en suiker (10 - 20%) niet te veel hop en een Belgische gist... en daar heb je je kloon. :brouwen:
-
Pilsmout en suiker (10 - 20%) niet te veel hop en een Belgische gist... en daar heb je je kloon. :brouwen:
LOL