Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Terug beginnen gisten

Gestart door segtom, 27-07-2012 17:40 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

segtom

Had 2 weken geleden 2 biertjes in de kelder gezet en ze waren uitgegist volgens mij inziens maar nu ik ging kijken staan zie ik weer schuimvorming in beide (Door stijgen temperatuur kelder veronderstel ik maar het is raar dat hij nu plots weer gist terwijl hij een week nagegist heeft en toen niets meer deed. Wat is het beste wat ik nu doe? En nog terug lageren als het uitgegist is?

Jacques

Door de stijging van de temperatuur kan er minder koolzuur in oplossing zijn. Die komt vrij en geeft schuimvorming.
Daarnaast kan het zijn dat het bier niet volledig was uitgegist. Onder invloed van een hogere temperatuur kunnen nog niet vergist suikers alsnog vergist worden.

Overigens was er afgelopen dagen iemand anders met een soortgelijke vraag.

segtom

Ah zo. Zal ik even opzoek gaan naar dat draadje dan. Dank je voor je antwoord.

Vergelijkbare Topics (7)

20018

Reacties: 5
Gelezen: 2730

15371

Reacties: 9
Gelezen: 3378

10629

Gestart door koentjuh_666


Reacties: 35
Gelezen: 14324

30956

Reacties: 10
Gelezen: 3304


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.