Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


van 1020 naar 1004

Gestart door Fons, 17-03-2011 23:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fons

Indian pale ale
vergisting bleef hangen op 1020. Dat ga ik nog maar even niet bottelen....( naam van het bier zegt het al )
Wat mij nu verbaasd, is dat het bier zo ver is doorgegist na drie maanden op vat te hebben gestaan.
Ben blij het toen niet te hebben gebotteld. Het staat nu op vat en is zeker niet te droog zoals eindvergistingsgraad doet vermoeden.
Mag wel wat bitterder.

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptWatnu
Kenmerk170
Brouwdatum6-5-2010
BiertypeIndia Pale Ale
Aantal liters20
Gewenst begin SG1060 (6,5 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater29,4 liter
Maischdikte3,0 l/kg
Maischwater16,1 liter
Spoelwater13,4 liter
Kooktijd60 minuten
Berekende kleur9 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid45 EBU (Ray Daniels)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsener56,1 %3000 gr3 EBC
Pale alemout Maris Otter43,9 %2350 gr4 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Amarillo9,5 %20 grFWH21 EBU
Cascade7,6 %20 gr60 minuten18 EBU
Cascade7,6 %20 grKoud hop0 EBU
Amarillo9,5 %20 grKoud hop0 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafbrew T-58
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
167°C80 minuten3,0 l/kg
276°C10 minuten3,0 l/kg


Vergelijkbare Topics (7)

23205

Reacties: 62
Gelezen: 37147

8694

Reacties: 17
Gelezen: 6388

26059

Reacties: 8
Gelezen: 5035

15827

Reacties: 35
Gelezen: 11809


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.