Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu

Recente berichten

#91
Prikbord / Re: Wie wil ook tetrahop hebbe...
Laatste bericht door Jaap W - 27-01-2023 16:43 u
Enos, vanmiddag de tetrahop ontvangen, met de nodige zeer duidelijke info. Bedankt voor de service.  :proost:  :brouwen:
#92
Bewezen recepten / Re: ONK 2015 C3 - IPA - Jeroen...
Laatste bericht door Markie Mark - 27-01-2023 16:40 u
Jeroen bedankt voor het delen van dit werkelijk fantastische recept. Ik heb hem nu voor de tweede keer gebrouwen en het is echt een juweel van een IPA voor mij. En met mij velen die deze IPA hebben geproefd bij mij thuis. Ik heb als enige wijziging de BRY-97 gebruikt i.p.v. de US-05 en mijn  hoeveelheid bottelsuiker toegevoegd (6,5 g/l).
#93
Bewezen recepten / Re: Quadrupel - Prijswinnend m...
Laatste bericht door LBakker - 27-01-2023 16:17 u
Voor de geïnteresseerden, ik heb contact gehad met SBI Homebrew en "CANDIMIC DONKER-78 SUIKERSTROOP 7 KG" wordt daar vandaag nog op de website geplaatst zodat dit ook voor hobbymatig gebruik te koop is. 7 kg voor € 16,50 is ook nog eens zeer gunstig geprijsd.


https://www.sbi4homebrew.com/product/candimic-donker-78-suikerstroop-7-kg/

De voorraad zal maandag aangepast worden op de website (hoor ik net.
#94
Apparatuur / Re: Brewmonk 30 of Grainfather...
Laatste bericht door EvertM - 27-01-2023 16:13 u
Ik heb de Grainfather S40 nu zo'n 6 maanden in gebruik en er 3x een 20ltr batch mee gebrouwen.
Ik heb voor de S40  gekozen omdat het een dubbelwandige ketel is, zonder middenpijp, en een moutbasket zonder losse onderdelen. de control unit is super simpel: je kiest de gewenste temperatuur en als de temperatuur bereikt is telt de timer functie de ingestelde tijd af (de ze laatste functie gebruik ik nooit, een wekker werkt ook prima)
Het max vermogen is 2300W.
De gemeten temperatuur is niet erg nauwkeurig, op max vermogen krijg ik een rolling boil, maar de temperatuur in het display geeft dan 96C. M'n losse thermometer geeft 98/99C

Ik zocht een eenvoudige en betaalbare "all in one" ketel en dat is precies wat de Grainfather S40 is
#95
Apparatuur / Re: Klarstein tegenstroomkoele...
Laatste bericht door Jacques - 27-01-2023 15:30 u
Citaat van: hansHalberstadt op 26-01-2023  19:16 uZoals gezegd heb ik het niet gemeten, dus zou ik het moeten gaan herhalen. Dat is niet handig.
stel dat de pH 3 is of 3.5? Wat is jou conclusie dan over die blauwe kleur? 
Als de pH 3,5 is dan is dat aanzienlijk lager dan wort (+5,0). De corrosie is dan veel minder.
#96
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Rare bijsmaken, tips?
Laatste bericht door Jacques - 27-01-2023 15:21 u
Citaat van: fantastica op 27-01-2023  00:56 uIk ging er altijd van uit dat 1 pakje gist van 10 (soms 12) gram precies de juiste hoeveelheid is voor een 20 liter brouwsel. Ik heb nog nooit meer gebruikt dan 1 zakje en nooit gehydrateerd.

Zakje en schaar ontsmetten en zo het wort op strooien.

Schol
Jan

Het gaat om de hoeveelheid suikers die vergist moeten worden. Dat wordt bepaald door het volume en de zwaarte van het wort. Als het begin SG 1080 is moet je 2 keer zoveel gist geven dan bij een begin SG van 1040.
Eigenlijk hoor je gist per gram te geven. Dat doen we met andere ingrediënten ook.
#97
Prikbord / Re: Wie wil ook tetrahop hebbe...
Laatste bericht door Sigurd - 27-01-2023 15:06 u
Ik kreeg het zojuist binnen. Bedankt!
#98
Apparatuur / Re: Afmetingen vergistingskoel...
Laatste bericht door Wijbrouwers - 27-01-2023 14:08 u
Ja dat idee hadden wij ook dat het dan  al snel een Amerikaanse wordt. Misschien eens kijken of er ergens een horeca koelkast met glasdeur staat (zoals die van Coca cola of Heineken). Die zijn meestal een tikkeltje groter.

Probleem van vrieskist is dat die erg snel koelt en dat de temperatuur dan teveel doorschiet en schommelt.
#99
Discussie over recepten / Re: IPA met Mosaic, Simcoe en ...
Laatste bericht door Chinook - 27-01-2023 13:48 u
Eens over de hoeveelheid gist, één zakje is waarschijnlijk prima. Hop lijkt mij ook prima. Mosaic en Simcoe zijn twee van mijn favoriete hoppen en Amarillo is ook erg smakelijk. Heb die alleen nog niet zelf gebruikt, dus ik kan niet voor de verhoudingen spreken.

Ik houd zelf niet van (te veel) crystalmout in mijn IPA's, maar dat is persoonlijke voorkeur.
#100
Brouwproces / Re: Vergisten onder druk en bo...
Laatste bericht door Spyro - 27-01-2023 12:41 u
Citaat van: Snelbier op 27-01-2023  10:56 u1 CO2 vol = ~2 gram CO2/L,  komt overeen met~4 gram suiker/L.
In jouw geval nog 0,4 vol te gaan, geeft 0,4 x 4 g = ~1,6 g suiker / Liter.
Proost, Snelbier

Spyro was me voor.  Berekening wijkt niet veel af.
Als hij het gemiddelde neemt van de 2 komt het goed dus...  ;D Nu, als je weet dat een Duvel 4 Vol. CO2 bevat en er naar 2,8 wordt gerekend zal het nog wel veilig genoeg zijn ivm de kans op overcarbonisatie...  :proost:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.