Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,
Citaat van: Theo Mol op Gisteren om 11:34Even dit topic gebruiken voor mijn vraag.
Sinds een half jaar heb ik een RVS CCT en ik heb nu een paar keer gist afgetapt. Een kijkglas heb ik niet maar een siliconen slang geeft een beetje hetzelfde effect als de kraan open is.
Het is de bedoeling de gist af te laten zodat ik vanuit het vat het bier zonder gist mee te nemen in de bottelemmer kan laten lopen. Dit werkt, maar met verschillende soorten succes )-:
Bij een ondergist was het sediment heel dik, gelukkig kon ik zonder problemen de boel aan de gang kan krijgen door te zuigen. Die keer ging het uitstekend, zodra er meer bier dan gist meekomt kun je stoppen en als je later het bier aftapt zit er maar weinig drab bij.
Bij een bovengist was het sediment tamelijk vloeibaar. Ik heb een paar keer gist afgetapt, tot de dag voor het bottelen, maar er kwam tamelijk veel brokkelige prut mee in de bottelemmer en daar ben ik niet zo blij mee.
Ik heb duidelijk nog wat te leren. Hoe zorgen jullie ervoor dat er bijna geen drab meekomt?
Citaat van: hansHalberstadt op Vandaag om 10:00Klopt maar Jacques vind blijkbaar wat anders, vandaar de vraag.
Citaat van: Hopfenfox op Vandaag om 10:39Jan, kan het stukje zwarte kabel van jouw thermometer ook tegen kokend wort?Ja, ik gebruik 'm al een paar jaar, ook in kokende wort.
Citaat van: hansHalberstadt op Vandaag om 14:18en is de overgang tussen snoer en sensor waterdicht?Ja dus, zie boven. T-stuk zou in mijn geval dus teveel van het goeie zijn..
Citaat van: Hopfenfox op Vandaag om 10:39Wel gek eigenlijk dat zulk geknutsel nodig is!Dat is toch juist leuk!?! Dat is hobby'en! Als je alles zo uit de winkel koopt, kun je bijna net zo goed een kratje bier meenemen..
Citaat van: Hopfenfox op Vandaag om 10:39kan het stukje zwarte kabel van jouw thermometer ook tegen kokend wort?en is de overgang tussen snoer en sensor waterdicht? misschien beter om de sensor in een Tstukje te monteren met het kabeltje niet in contact met de hete wort.
Citaat van: hansHalberstadt op Vandaag om 10:00De Voss kveik gist is een van die varianten en is nu als korrelgist beschikbaar: Kveik M12 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series en LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Voss Kveik Ale - 11 g. Maar voor andere kveik gisten ben je nog steeds aangewezen op monsters van andere brouwers.Lutra, Hornindal, Ebbegarden, Stalljen, etc
Zoeken met Google op deze site. |
Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 15 queries.