Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 12 V3 Rauchbier Ton Jansen

Gestart door Batavier, 05-06-2012 22:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Batavier

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptRachbier
KenmerkBRN11-05
Brouwdatum23-10-2011
Aantal liters18
Gewenst begin SG1054 (5,8 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater28,9 liter
Maischdikte4,0 l/kg
Maischwater18,0 liter
Spoelwater10,8 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur61 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid24 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Munich mout 15 EBC40,0 %1796 gr16 EBC
Rauchmalz35,0 %1572 gr4 EBC
Caramunich (cara120)21,0 %943 gr123 EBC
Carafa special ontkaft II4,0 %180 gr837 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Northern Brewer (D)10,0 %15 gr90 minuten25 EBU
Spalter Select (D)6,1 %10 gr5 minuten2 EBU

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSaflager W-34/70
Gist toegevoegd als
OpmerkingenGist gedehydrateerd

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
153°C15 minuten4,0 l/kg
263°C40 minuten4,0 l/kg
373°C10 minuten4,0 l/kg
478°C5 minuten4,0 l/kg

Opmerking van de keurmeester:
- Mooie presentatie
- Fijne geur maar weinig gerookt.
  Mag iets meer zijn voor echt rauchbier
- In de smaak mooie balans tussen moutbitter, gebrand en rook.


Ton Jansen
(Batavier)

Jacques

Ton,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.