Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie

Gestart door De HaAn, 19-01-2016 20:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De HaAn

Dit is een afgesplitst topic. Het is namelijk niet de bedoeling dat in het board Bewezen recepten discussies worden gevoerd over eigen brouwsels naar aanleiding van een prijswinnend recept.



Citaat van: Adrie op 12-12-2003  20:57 uDit bier heeft de derde prijs gewonnen in de klasse A op het ONK van 1996.

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          10.00    Wort Size (L):     10.00
Total Grain (kg):         2.00
Anticipated OG:          1.053    Plato:             13.19
Anticipated EBC:           7.1
Anticipated IBU:           4.6
Brewhouse Efficiency:    82 %
Wort Boil Time:             60    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name          Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 50.0     1.00 kg.  Pilsener          1.038      3
 50.0     1.00 kg.  White Wheat   1.040      5


Hops
   Amount     Name                    Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------
  2.17 g.     Hallertauer Mittelfruh Pellet   4.50   1.6  30 min.
  2.17 g.     Hallertauer Mittelfruh Pellet   4.50   0.8  15 min.
  2.17 g.     Saazer                    Whole    4.30   1.4  30 min.
  2.17 g.     Saazer                    Whole    4.30   0.7  15 min.

Extras

  Amount      Name                           Type      Time
--------------------------------------------------------------------------
  8.70 gm     Citroenschillen                Fruit      10 Min.(boil)
  6.52 gm     Corriander Seed              Spice     15 Min.(boil)
  6.52 gm     Vlierbloesem (gedroogd)    Herb     15 Min.(boil)

Acid Rest Temp :               45  Time:   15
Protein Rest Temp :            53  Time:  30
Intermediate Rest Temp :     63  Time:  60
Saccharification Rest Temp : 72 Time:  30
Mash-out Rest Temp :          78  Time:  5

Gist: korrelgist bovengistend.

Commentaar van de jury: Lekker geurig bier, nog wat zoet. Mooi bier. Geur iets te geparfumeerd.

Groeten,

A3

Adrie dit wit bier had je als inspiratie bron Raaf witbier die werkten ook met citroenschil was een lekker witbier (kan ook aan de gezeligheid hebben gelegen in het proeflokaal)
 Op het forum kan ik geen kloon recept vinden en ben van plan een witbier gaan te brouwen wat Raaf witbier gaat benaderen.
groeten Hans :brouwen:

Gerald

Hans ik denk dat je blij mag zijn dat Adrie hier na 12 jaar nog steeds rondhangt. Maar voor of hij zich dit bier nog weet te herinneren... ;)

Gewoon brouwen en vanaf daar het recept bij stellen. Er is veel veranderd in de laatste 20 jaar na winnen met dit recept. :brouwen:

EvdBroek

Lijkt me zinloos om 20 jaar na het brouwen van dit bier nog vragen over te stellen.

Adrie

Ik kan me dit bier nog goed herinneren, hoor. Het was de eerste keer dat ik een prijs won op een ONK. Het bier was voor zover ik me kan herinneren geen kloonbier van de Raaf. Probeer gewoon dit recept eens, maar gebruik dan wel een echte witbiergist (Wyeast Belgian Witbier, Wyeast Belgian Wheat, Brewferm Blanche of Mangrove Jack's M21 Belgian Wit.

De HaAn

Bedankt Adrie,

Ik ga het recept gebruiken  als basis voor mijn volgend te brouwen witbier. :brouwen:
De gist die ik ga gebruiken weet ik nog niet bedankt voor de opties.

Hans

Vergelijkbare Topics (7)

40481

Reacties: 4
Gelezen: 1184

31964

Reacties: 3
Gelezen: 3049

44409

Reacties: 2
Gelezen: 734

33976

Reacties: 22
Gelezen: 7850

26555

Reacties: 38
Gelezen: 17409


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.