Omschrijving | Waarde |
---|---|
Kenmerk | |
Naam recept | Honey Ale |
Brouwdatum | 11-01-2018 |
Bierstijl | Overige bieren |
Volume | 19,0 l |
Begin SG | 1,060 SG |
Berekende kleur (Morey) | 24 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 49 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 60 min. |
Hoeveelheid | Ingrediënt |
---|---|
18,00 l | Water uit Aalsmeer |
8,16 l | Spoelwater |
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
---|---|---|---|---|---|
37 mg/l | 9 mg/l | 68 mg/l | 61 mg/l | 82 mg/l | 47 mg/l |
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
---|---|---|---|---|
4,50 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 9 EBC | 87,0 % |
0,40 kg | GoldSwaen Amber | De Swaen | 70 EBC | 7,7 % |
0,27 kg | Biscuit | Dingemans | 50 EBC | 5,2 % |
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
---|---|---|---|---|
Infusie | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,5 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
---|---|---|---|---|---|
50,6 g | E.K. Golding | pellets | 5,7% | 45 min. | 43,8 IBU |
49,3 g | Fuggles | bellen | 4,3% | 5 min. | 5,4 IBU |
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
---|---|---|---|
453,00 g | Honing | smaakstof | koken |