Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vergistingsvat 10 liter

Gestart door Edsalute, 27-06-2021 22:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edsalute

Hallo al,
Ik zoek betaalbare vergistingsvaten van ongeveer 10 liter.
Enig idee?

chthon

Om 10 liter te vergisten, of om minder dan 10 liter te vergisten? In het eerste geval heb je iets van 15 liter nodig. In het tweede geval is een goedkope mogelijkheid om bij de frituur afgedankte voedselemmers te halen. Voedselveilig plastic, met een deksel inclusief.

Hopfenfox

De 12 L emmers van Braumarkt zijn ok, maar bij sommige gisten net iets te krap. Ik ben zelf naar een 13 L SS Brewtech Mini Bucket gegaan, genoeg kopruimte, makkelijke schoon te houden en gegarandeerd luchtdicht. Dat is bij die emmers maar de vraag. Je kan ook gerust in een grotere emmer vergisten hoor. Heb dat zelf niet gedaan omdat de iSpindel dan de bodem raakt en dus niet kan meten. Als ik de 12 L emmer nog gebruik, zet ik die in een 30 L emmer om bij overloop troep te voorkomen. Vooralsnog zijn alleen de gisten van Westmalle en 't IJ ontsnappingsgericht geweest.

Jacques

Citaat van: Hopfenfox op 28-06-2021  09:03 uDe 12 L emmers van Braumarkt zijn ok, maar bij sommige gisten net iets te krap. Ik ben zelf naar een 13 L SS Brewtech Mini Bucket gegaan, genoeg kopruimte, makkelijke schoon te houden en gegarandeerd luchtdicht. Dat is bij die emmers maar de vraag. Je kan ook gerust in een grotere emmer vergisten hoor. Heb dat zelf niet gedaan omdat de iSpindel dan de bodem raakt en dus niet kan meten. Als ik de 12 L emmer nog gebruik, zet ik die in een 30 L emmer om bij overloop troep te voorkomen. Vooralsnog zijn alleen de gisten van Westmalle en 't IJ ontsnappingsgericht geweest.

Er zijn inderdaad gisten die een heus gistdek vormen en waarbij je veel kopruimte nodig hebt.
Mijn ervaring is dat je minder kopruimte nodig hebt als je temperatuurgecontroleerd vergist. Door het terugkoelen wordt hele grote schuimvorming voorkomen. Zonder temperatuurcontrole moet je bij deze gisten een kopruimte hebben die net zo groot is als het volume wort dat je aan het vergisten bent.

Vergelijkbare Topics (7)

37112

Reacties: 7
Gelezen: 2322

44675

Reacties: 4
Gelezen: 779

21439

Gestart door Ko


Reacties: 15
Gelezen: 9197

29436

Reacties: 5
Gelezen: 1440


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.