Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Met spoed gezocht: eenmalig grotere brouwcapaciteit

Gestart door Djaib, 03-11-2018 03:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Djaib

Beste medebrouwers,

Veel berichten plaats ik hier niet, lezen doe ik des te meer. Al sinds vele jaren brouwen we met veel plezier batches tot 50L. Nu zijn we door een plaatselijke vereniging gevraagd ter ere van hun 55e jubileum (ja, een carnavalsvereniging) een bier te brouwen. Dit zal samen met andere lokale 'producten' in een pakket komen dat onder de leden verdeeld gaat worden. De gevraagde oplage is 500L, wat we op deze termijn niet meer kunnen brouwen. Het budget is niet toereikend voor huurbrouwen maar wellicht wel interessant voor een hobbybrouwer met een brouwopstelling die deze capaciteit aankan. Het is een éénmalig project (zonder winstoogmerk), dus absoluut niet de bedoeling om hier huurbrouwerijen mee voor de voeten te lopen.

Kortom, we zoeken met spoed een hobbybrouwer die bereidt is ons een helpende hand te bieden en 500L bier kan brouwen en vergisten. Er staat een nette vergoeding tegenover die de kosten ruimschoots en de moeite enigszins dekken.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Traploper

Ook al is het zonder winstoogmerk, dan is het nog steeds niet legaal. Hou dat wel in je achterhoofd.

Denk dat er niet veel hobbyisten zijn met een dergelijke capaciteit.

hansHalberstadt

Als je echt problemen wilt met de belastingdienst dan zou ik vooral hier al het bewijsmateriaal op het forum zetten.

hansHalberstadt

500 liter bier bij een huurbrouwer volgens de regels laten brouwen kost nog steeds een stuk minder dan een biertje wat je inkoopt. een boete daarentegen kost al snel 100 x zoveel.

breda82

Helaas kan ik je niet helpen maar wens je veel succes en laat je niet van de wijs brengen door de negatieve reacties die volgen. ;-)

*pakt de popcorn alvast*

dirk

Citaat van: hansHalberstadt op 03-11-2018  09:08 uAls je echt problemen wilt met de belastingdienst dan zou ik vooral hier al het bewijsmateriaal op het forum zetten.

Het bewijsmateriaal wordt ook onder de leden verspreid, daar heb je geen forum voor nodig. Ohja het bier wordt verspreid (mag niet, je mag het alleen achter de voordeur consumeren)  en daar zal niemand onder zitten die enigszins contacten heeft met het  NVWA, Belastingdienst of een commerciële brouwerij?Muldermans

Zonder belerend te willen zijn, zie deze post liever als een meedenkend hobbybrouwer.Kijk hiermee uit, ik zou het niet op deze wijze doen. Een overtreding van de wet is niet alleen een geldboete, maar kan zelfs celstraf opleveren en dat is het mijns inziens nooit waard.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0005251/2018-09-15

Vr gr :degroeten:

brouwerwaldonk

Bij Brouwerij Anders in Halen, België kan je uw recept laten brouwen en bottelen volledig legitiem.

De brouwerij van Anders! werd ontworpen met de modernste brouwtechnologie om te voldoen aan de vraag naar unieke en op maat gemaakte brouwsels.

Onze brouwzaal, onze gistingstanks en onze bottellijn laten ons toe om brouwsels te maken vanaf 40 hl.

We bieden een persoonlijke service en luisteren naar elk verzoek. Onze klanten kunnen bij elke stap van de realisatie van hun project rekenen op onze flexibiliteit en de expertise van onze teams.

Voor vragen surf naar https://www.brouwerijanders.be/nl/

Haagse Wouter

Eerlijk gezegd denk ik dat 500L per keer bijna per definitie niet hobbybrouwen kan zijn.
Dat betekent dat je binnen je huis dus gemiddeld per dag 1.4 liter bier drinkt als je maar 1 brouwdag per jaar hebt  :nut:.

Denk dus niet dat je snel iemand gaat vinden die je een brouwinstallatie van 500L kan uitlenen.
Maar veel succes :), ik hoop dat het een mooi feestje wordt.

brouwerwaldonk

Iemand van de brouwerij is een jaar of 2 geleden een spreekbeurt komen geven bij de VAW gilde in Geel over hun brouwerij en werkwijze, en die sprak toen dat je vanaf 500L een proefbrouwsel kon laten brouwen.
Bel hen eens op dan ben je zeker +32 (0)13 460360

Oscar

Citaat van: Djaib op 03-11-2018  03:43 uKortom, we zoeken met spoed een hobbybrouwer die bereidt is ons een helpende hand te bieden en 500L bier kan brouwen en vergisten.

 ;D ;D ;D ;D  500 liter is geen hobby meer... :nut:

Koen S

Citaat van: brouwerwaldonk op 03-11-2018  13:56 uIemand van de brouwerij is een jaar of 2 geleden een spreekbeurt komen geven bij de VAW gilde in Geel over hun brouwerij en werkwijze, en die sprak toen dat je vanaf 500L een proefbrouwsel kon laten brouwen.
Bel hen eens op dan ben je zeker +32 (0)13 460360
Bij Anders ken je niet terecht onder de 2000 liter.

hansHalberstadt

Citaat van: Oscar op 03-11-2018  19:40 u;D ;D ;D ;D  500 liter is geen hobby meer... :nut:
Misschien bij Oscar, die met toch nog wat proefdraaien.

Richard3

Check even het easybrew 50 topic, kijk eens of je daar 10 enthousiastlingen bij elkaar kunt krijgen. :)
Wel even een kermis aggregaat regelen :) :degroeten:

Oscar

Citaat van: hansHalberstadt op 04-11-2018  10:56 uMisschien bij Oscar, die met toch nog wat proefdraaien.

Proefdraaien? Geen idee waarom... Ff de boel schoonmaken en meteen brouwen, niks niet proefdraaien... ;)

Djaib

Dank voor het meedenken allemaal! Het is ons  inmiddels gelukt om, lokaal, 500 L te laten brouwen, bottelen en etiketteren binnen ons budget. Doordat we het via een café inkopen en distribueren is het ook nog eens allemaal volgens het boekje van de wet  >:D :biersmile:

 :degroeten: Djaib

Mark GA

 Netjes opgelost dan! Hoe werkt dat dan? Wordt het café de opdrachtgever?

Mark GA

Zo jammer als topicstarter zijn eigen post niet meer interessant genoeg vindt om te lezen als de oplossing voor het vraagstuk eenmaal is gevonden...
Goed, met 13 posts in 4 jaar hoef je ook niet al teveel te verwachten, maar toch...

Dit zijn nou dingen waar hobbybrouwers vaker tegen aan lopen: hoe ga je om met de vraag "kun je een speciale partij brouwen voor doel X?" (of het nou een verjaardagsfeestje is, een farmer's market of een of ander goed doel)...

Oscar

Citaat van: Mark GA op 28-12-2018  06:28 uDit zijn nou dingen waar hobbybrouwers vaker tegen aan lopen: hoe ga je om met de vraag "kun je een speciale partij brouwen voor doel X?" (of het nou een verjaardagsfeestje is, een farmer's market of een of ander goed doel)...

En het antwoord is simpel. Ja, je moet alleen een brouwerij vinden die het juiste volume voor jou kan brouwen tegen de juiste prijs... ;)

Adam

Citaat van: Oscar op 28-12-2018  19:08 uEn het antwoord is simpel. Ja, je moet alleen een brouwerij vinden die het juiste volume voor jou kan brouwen tegen de juiste prijs... ;)
Dan moeten wel de juiste accijnzen ed afgedragen worden.

MikeG

Citaat van: Oscar op 28-12-2018  19:08 uEn het antwoord is simpel. Ja, je moet alleen een brouwerij vinden die het juiste volume voor jou kan brouwen tegen de juiste prijs... ;)

Of zelf al heeeeel vroeg beginnen met brouwen zodat je  X batches hebt voor het feest. Bij 50 ltr capaciteit is dat voor 500 liter. 5 dagen brouwen. Alleen genoeg vergistingsvaten hebben. Je kan er volgens mij aardig wat kopen voor de prijs van een huurbrouwer 😂

Oscar

Citaat van: Adam op 29-12-2018  00:02 uDan moeten wel de juiste accijnzen ed afgedragen worden.

Dat doet altijd de brouwerij!  :)

Adam

Citaat van: Oscar op 29-12-2018  20:41 uDat doet altijd de brouwerij!  :)
De hobbybrouwerij niet wellicht. Maar zeker zeker.

Vergelijkbare Topics (7)

28504

Gestart door havu


Reacties: 37
Gelezen: 11558

18311

Reacties: 27
Gelezen: 13624

2516

Reacties: 2
Gelezen: 8971

31146

Reacties: 34
Gelezen: 12712


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.