Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Het speelgoed van Wesley (Oranjeboombiertje)

Gestart door Tsjerk, 10-10-2009 00:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

oranjeboombiertje

Juist Robin, de esterprofielen (oftewel smaak) veranderd. De gist zelf kan het wel hebben ja.

Ik kan niet teveel uitwijden omdat ik niet weet of de Heineken het zo leuk vind dat ik alles van hun hier vertel en mijn stage moet zelfs nog beginnen ;)

Oscar

Citaat van: Oranjeboombiertje op 11-10-2009  01:06 uomdat ik niet weet of de Heineken het zo leuk vind dat ik alles van hun hier vertel en mijn stage moet zelfs nog beginnen ;)

Ik zou het er niet op wagen.... ;)  Je wilt niet weten wie er allemaal meelezen.. :)

oranjeboombiertje

Citaat van: Oscar op 11-10-2009  00:19 uMooie installatie Wesley..'t word tijd dat we met het forum eens langs komen  :)

Altijd welkom hè. Op zondagen ben ik aan het brouwen, dan kan je een lekker biertje komen drinken onder het genot van de heerlijke brouwgeuren ;D

oranjeboombiertje

Citaat van: Oscar op 11-10-2009  01:11 uIk zou het er niet op wagen.... ;)  Je wilt niet weten wie er allemaal meelezen.. :)

Dat niet alleen, als iets mij in vertrouwen verteld wordt ga ik het niet op internet "publiceren"

Oscar

Citaat van: Oranjeboombiertje op 11-10-2009  01:13 uals iets mij in vertrouwen verteld wordt ga ik het niet op internet "publiceren"

Lijkt mij logisch... 't zou je niet in dank worden afgenomen... :)

JWVG

Citaat van: Oranjeboombiertje op 11-10-2009  01:13 uDat niet alleen, als iets mij in vertrouwen verteld wordt ga ik het niet op internet "publiceren"

'Insinueer' het dan voor de zekerheid ook maar niet. Daar hebben wij niets aan. Wij amateurs modderen wel voort met wetenschappelijke publicaties en informatie die mensen WEL vrij willen geven  ;). Als de informatie niet beschikbaar is, is het verder niet relevant voor de discussie.

Wel mooie installatie, trouwens  :duimop:. Ik zoek al een tijdje een excuus om eens in de buurt te komen. Wil graag eens wat drinken (en eten) bij jullie.

 :degroeten: JW.

oranjeboombiertje

Het ging er in dit geval alleen om te laten weten dat Heineken ook met liggende tanks werkt, het hoe en waarom mogen jullie zelf uitzoeken ;)

RobinB

Dat zal dus zeker voor een (groot?) deel op resultaten uit de (brouw-) wetenschap rusten?
Aangezien dat al gepubliceerd is, maar in een woud van informatie, kan je dat natuurlijk wel noemen. Dat is immers al gepubliceerd!

We zullen nooit vragen om bedrijfsgeheimen ;)

William

Ik vermoed dat door de hoge druk onder in de tank de druk zo hoog is dat de pH daar onderin veel lager is als gevolg van opgelost CO2. Als je in staat zou zijn om voldoende convectie van onder naar boven te veroorzaken zou dat niet zo'n probleem zijn maar blijkbaar lukt dat niet met een temperatuurgradient over zo'n hoogte.

Hopmans

Zelfs ik wist dat Heineken liggende tanks gebruiken, dus zo geheim zal het niet zijn denk ik.
Heineken gist kan niet tegen hoge druk.
Of is dit wel geheim?
 :verbergen:

Oscar

Citaat van: Hopmans op 11-10-2009  22:50 uHeineken gist kan niet tegen hoge druk.
Of is dit wel geheim?

Nu niet meer...

oranjeboombiertje

De gist vergist wel onder druk maar anders.

JWVG

Citaat van: Oranjeboombiertje op 11-10-2009  22:58 uDe gist vergist wel onder druk maar anders.

Sociale druk?  ???

(Wesley, ik zit te plagen. Negeer mij maar).

William

Moeten we nu ook vergisten in een afgesloten vat met een overdrukventiel ;)

Oscar

Citaat van: William op 12-10-2009  08:24 ueen overdrukventiel ;)

Dat heet toch een waterslot... ;D

RobinB

Iedereen aan de BeerSphere! :D

Maar ff zonder dollen, ik kan me voorstellen dat je wel interessante brouw/gist gerelateerde wetenschappelijke artikelen onder je neus krijgt. (Of op zijn minst protocollen die daar naar verwijzen, zie de referenties)
Die artikelen / links ernaar kan je mijns inziens zonder problemen plaatsen op het forum, omdat het al "open" is (als in: "geen bedrijfsgeheim").

oranjeboombiertje

Mijn stage bij Heineken is nog niet begonnen dus ik heb nog geen artikelen of iets dergelijks onder mijn neus gehad. Ik heb alleen een gesprek gehad met het hoofd van de kwaliteitsdienst, die heeft het een en ander verteld.

RoodeLeeuwVenlo

Wesley,

Wat zijn nu de voordelen van deze installatie? Wat valt je tegen en zou je verandert willen hebben?
Wie heeft 'm gebouwd? Wat kost zo iets? Hoeveel (hecto) liter brouw je er mee? Is er verschil tussen zwaar en licht bier?
Filter je nu tussen het overhevelen van gist naar lager tank?

Louis

oranjeboombiertje

De installatie is ontworpen door Herm Hegger (brouwerij De Hemel, Nijmegen). Een nadeel is dat er te weinig hoogteverschil is tussen de klaringskuip en de brouwketel, maar er valt mee te werken.

Geen idee wat het kost (veel geld, dat wel).

Ik brouw ongeveer 7-8 hectoliter/week.

Ik filter het bier niet, het wordt vanzelf helder.

Oscar

Citaat van: Oranjeboombiertje op 13-10-2009  17:57 uIk filter het bier niet, het wordt vanzelf helder.

Hopmans...ff lezen !!  ;D ;D ;D ;D

Hopmans


William

Citaat van: Oranjeboombiertje op 12-10-2009  14:42 uMijn stage bij Heineken is nog niet begonnen dus ik heb nog geen artikelen of iets dergelijks onder mijn neus gehad. Ik heb alleen een gesprek gehad met het hoofd van de kwaliteitsdienst, die heeft het een en ander verteld.

Wordt het een QA stage? Voor constante produktkwaliteit heel belangrijk maar voor de gemiddelde hobbybrouwer een ver van mijn bed show. Ik begrijp dit kwaliteitsmensen nooit zo goed. Maar ja, ik ben een R&D'er.  :pan:

oranjeboombiertje

QA?

Ik heb nog geen idee wat mijn opdracht wordt, het kan zijn het ontwikkelen van nieuwe bieren. Ze hebben een aantal bieren in het buitenland die ze ook in Nederland willen introduceren, het is altijd een uitdaging om dat hier hetzelfde te krijgen, dat zou een opdracht kunnen zijn.

Ook het verbeteren van het rendement van de brouwerij is een mogelijke opdracht (verliezen beperken). De precieze opdracht wordt tijdens de stage pas gekozen.

Wat betreft kwaliteitsmensen ben ik het met je eens, rare lui. Dat vind ik overigens ook gelden voor R&D mensen (food designers en zo). De procestechnologen kan ik toch het beste mee overweg ;D

William

Citaat van: Oranjeboombiertje op 13-10-2009  23:15 uQA?

De procestechnologen kan ik toch het beste mee overweg ;D

QA - quality assurance
Procestechnologie is een typisch mannending in de levensmiddelentechnologie. De vrouwen zijn meer van de productontwikkeling. Dus als je nog een vrouw zoekt...

oranjeboombiertje

Dat had ik ook al door, alle vrouwen in mijn klas gaan of voor de gezondheidskant of productontwikkeling.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.