Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Ss brewtech brew bucket met of zonder thermowell
« Laatste bericht door hopjesvla Gepost op Vandaag om 08:52 »
Bij de Bucket kan je de gist niet aftappen, deze heeft alleen een racking arm voor het aftappen. Wil je je gist ook kwijt dan moet je naar de Chronical.
2
Brouwproces / Re: Blikbrouwen: temp lang te hoog kan ik dit nog redden?
« Laatste bericht door Heisenberg Gepost op Vandaag om 08:38 »
Zover ik kan beoordelen is het vat goed afgesloten. Als ik op de deksel druk gaat het water omhoog in de waterslot en zolang ik druk op de deksel uitoefen blijft het water hoog staan in het slot. Dus de lucht ontsnapt niet.

Ik heb de gist er met lauw water er in gedaan. Net even de deksel eraf gehaald er is een hoop witte schuim met bruine vlekken maar ik zie het niet echt bewegen en borrelen. Is mijn bier misschien ge´nfecteerd? Het ruikt verder wel goed...

Geduld hebben. Gewoon laten staan. Komt goed! En het deksel er beter niet meer afhalen de eerste dagen.
3
Brouwproces / Re: Blikbrouwen: temp lang te hoog kan ik dit nog redden?
« Laatste bericht door Snotje Gepost op Vandaag om 08:25 »
Zover ik kan beoordelen is het vat goed afgesloten. Als ik op de deksel druk gaat het water omhoog in de waterslot en zolang ik druk op de deksel uitoefen blijft het water hoog staan in het slot. Dus de lucht ontsnapt niet.

Ik heb de gist er met lauw water er in gedaan. Net even de deksel eraf gehaald er is een hoop witte schuim met bruine vlekken maar ik zie het niet echt bewegen en borrelen. Is mijn bier misschien ge´nfecteerd? Het ruikt verder wel goed...
4
Apparatuur / Re: Filterplaten van Bacbrewing voor de Speidel Braumeister
« Laatste bericht door David Steeman Gepost op Vandaag om 07:53 »
Welke filter gebruiken jullie? Die met gaatjes van 0,9mm, of die van 1,5mm?
5
Apparatuur / Re: Ss brewtech brew bucket met of zonder thermowell
« Laatste bericht door Sander00 Gepost op Vandaag om 07:27 »


Zelf ben ik aan het kijken naar een conische fermenter en met name naar die van SST (7 Gallon). De belangrijkste reden hiervoor is het aftappen van de gist.
Nu vraag ik me af of dit ook de reden was voor iedereen in deze draad die een Brew Bucket heeft. Als ik naar de foto's kijk is de onderste kraan nog behoorlijk hoog voor het aftappen van gist. Of hevelen jullie ook over?  :weetniet:


PS. moet dit een apart topic worden laat het gerust weten, wil niet een bestaande draad overnemen  :D

Gr,
Sander
6
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 07:22 »
Ik zou graag willen weten of ik een easybrew 50 of 30 moet nemen. Prijs is heel dichtbij elkaar, maar vermoed dat in eerste instantie 30l genoeg is. Is er een reden om meteen voor de 50 te gaan?

Wat NeRo zegt.
Maar vooruit: heb je behoefte aan 45L per keer of is 25L genoeg (meer brouwen is leuker?) / groter volumebrouwen betekent ook meer investeren (groter vergistingsvat , meer ingrediŰnten, meer flessen+ doppen, etc). Daarnaast is het meer arbeid (zwaarder tillen maar ook meer bottelen, duurt langer dus).
7
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door Nero1978 Gepost op Vandaag om 07:11 »
Ik zou graag willen weten of ik een easybrew 50 of 30 moet nemen. Prijs is heel dichtbij elkaar, maar vermoed dat in eerste instantie 30l genoeg is. Is er een reden om meteen voor de 50 te gaan?
Deze vraag is al meerdere keren gevraagd. Lees vanaf #400 maar even terug.

neRo
8
Brouwproces / Re: Blikbrouwen: temp lang te hoog kan ik dit nog redden?
« Laatste bericht door Wolter Gepost op Vandaag om 06:29 »
Geduld is een belangrijk aspect van het brouwen. Die temperatuur is niet optimaal maar nog geen reden dat er nu geen activiteit is. De gist vind deze temperatuur niet vervelend namelijk. Het bier wordt er in de meeste gevallen alleen niet beter van.
Er kan dus een andere reden zijn dat er geen activiteit is.
Ga een paar zaken goed na :
- gist toegevoegd? En op welke temperatuur?
- kijk in het gistvat of je tekenen van activiteit ziet. (schuim, belletjes, vergisting aroma)
- is het gistvat goed afgesloten? Je zal de eerste niet zijn met een lek in het vat.
9
Brouwproces / Re: Blikbrouwen: temp lang te hoog kan ik dit nog redden?
« Laatste bericht door foz Gepost op Vandaag om 06:27 »
De temperaturen die je noemt zullen in ieder geval de gist niet doden. Zo te lezen gewoon een langzame starter. Nog even wat geduld hebben.
10
Brouwproces / Re: Vragen over frambozen
« Laatste bericht door Koen S Gepost op Vandaag om 06:23 »
Ik gebruik altijd 4 kilo op 16 liter dus denk dat jouw hoeveelheid goed is. Uit mijn hoofd voegden al die frambozen 4 SG-punten toe.
Opgelet: ze voegen ook volume toe. Als het begin sg van je bier 1050 is en van je frambozen ook zoiets, dan verandert je gemiddeld sg nauwelijks.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10