Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemeen / Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Laatste bericht door Martijn0172 Gepost op Vandaag om 18:45 »
Vandaag een flesje van #2 geopend. Zit nu twee weken op fles. Iets te hoog in alcohol (9,4%) maar verrassend (en gevaarlijk) doordrinkbaar. Kruiden goed gebalanceerd op de achtergrond. Nog wel wat scherp maar dat was bij batch #1 ook en dit trok na 5-6 weken helemaal weg. Helaas ben ik van #1 het recept kwijt (fout opgeslagen in de cloud) dus ik moet deze insturen maar ik ben niet ontevreden :)
2
Brouwproces / Re: bier stinkt
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 18:30 »
4 dagen hoofdgisting aantal dagen na gisting koud gelagerd voor 4 dagen.

als je dat zo kort vergist en lagert...dan zou ik het heeeeeeel snel opdrinken (en ff neus dicht houden)   ;)
3
Brouwproces / Re: bier stinkt
« Laatste bericht door Oxhead Gepost op Vandaag om 18:14 »
Het bier is al na 8 dagen gebotteld als ik het goed lees? Dan kunnen de tijdens de vergisting gevormde zwavelgeuren niet uit het bier. Oftewel het lijkt erop dat er te vroeg gebotteld is.
Een eind-sg van1016 is ook hoog voor een met Westmalle vergist bier met 11% suiker in
de stort.
4
Prikbord / Re: Te koop: compleet Blichman Biergun + handleiding
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Vandaag om 18:03 »
is hij al weg?
5
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Zeven
« Laatste bericht door Jaap W Gepost op Vandaag om 17:25 »
Ik heb op de uitloop in mijn ketel een heel fijnmazige rvs zeef gemaakt (3 stuks/maten voor 5 euro in de aanbieding bij de Lidl), die houdt al het grove spul tegen en ook door de wirlpool blijft er al veel trub in het midden van de ketel achter. Na de koeler en de pomp heb ik in de leiding nog 2 zeven zitten die het fijnere spul er nog een beetje uithalen. Werkt voor mijn doen prima.  :brouwen: :biersmile: :proost:
6
Stel je voor / Re: Even voorstellen: Andy
« Laatste bericht door middelaersch Gepost op Vandaag om 17:24 »
Hoi Andy, leuk, nog een regiogenoot aan het brouwen. Welkom!
7
Algemeen / Re: SG stijging door bottelsuiker
« Laatste bericht door stiaanke Gepost op Vandaag om 17:16 »
BrouwHulp werkt niet op een Mac dus daarmee kan ik het niet invullen of berekenen.
Je kunt ook brouwplanner gebruiken 
8
Algemeen / Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Laatste bericht door JamMasterJustin Gepost op Vandaag om 17:04 »
Geen paniek - ze snapt het niet helemaal denk ik :-) Alle jaren zijn er bieren met hergisting op fles ingeleverd....

Denk het ook
9
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Datum uit rand bieretiket ponsen
« Laatste bericht door Irukandji Gepost op Vandaag om 17:01 »
Vaak zie je ook dat er een soort van priem doorheen gaat. Gaat supersnel
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Datum uit rand bieretiket ponsen
« Laatste bericht door BrouwMout.nl Gepost op Vandaag om 16:56 »
Bij een bezoek aan een kleine brouwerij is me dat een keer uitgelegd.

Stapeltje etiketten en een ijzerzaagje. Dat was alles.


Ook bij grotere brouwerijen gaat het zo. Soms zie je wel een dremel gebruikt worden.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10