Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Belgische dubbel

Gestart door NielsM1980, 11-06-2017 13:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NielsM1980

Ik wil maandag een Belgische dubbel gaan brouwen en in het recept staat ook kandijsiroop
Welke manier wordt aanbevolen:
de laatste 10 minuten bij het kokende wort doen of,
toevoegen na de hoofdgisting?

Bedankt


Groetjes Niels

Underdike


Serge VL

Bij een dubbel, gewoon bij in de kook het aandeel toegevoegde suikers in niet zo hoog dat dit negatieve gevolgen gaat hebben voor je vergisting.
Trouwens de aanwezigheid van meer eenvoudige suikers bij de start van de vergisting zorgt voor een verhoogde ester vorming, en dat is nu net een van de eigenschappen van een Belgische dubbel, relatief veel esters.

Markiej87

Altijd na de hoofdgisting toevoegen om goed uitvergisten te stimuleren.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.