Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Algemene vragen hobbybrouwen => Topic gestart door: mick peters op 16-11-2018 17:08 u

Titel: Is mijn gist goed zo?
Bericht door: mick peters op 16-11-2018 17:08 u
Ik ga voor mijn profielwerkstuk bierbrouwen met verschillende soorten gist. Waaronder broodgist. Dit heb ik samen met 2 liter water, 14 gram gist 250 gram moutextract light, een derde van een theelepel moutvoeding. Ik heb alles schoongemaakt met kokend water. Het heeft nu ongeveer 20 uur erop gestaan en heeft een behoorlijke schuimlaag gehad, maar toen ik terug kwam van school was deze helemaal weg. Het staat in een vrij grote emmer op een magneetroerder.

Ziet het er zo een beetje goed uit?

(https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/04d2843cae9f48f7d5221856ea222f7f.jpg) (https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/04d2843cae9f48f7d5221856ea222f7f.jpg)
Titel: Re: is mijn gist goed zo?
Bericht door: Mark GA op 16-11-2018 17:19 u
Dat schuim verdwijnt inderdaad weer. Maar ik heb verder geen ervaring met broodgist. Zet het in de koelkast en laat het 24 uur uitzakken. Dan zie je vanzelf het sediment. Dan de bovenste laag afgieten. Of niet. Daarover verschillen de meningen.
Je hebt nu een foto gemaakt van de bovenkant? Maak er eens een van de zijkant gezien?