Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Tripel Karmeliet kloon

Gestart door orangeloo, 11-03-2015 21:46 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Ron H

Suiker toegevoegd tijdens koken of op het einde van de hoofdvergisting?

Spyro

Citaat van: Ron H op 17-07-2022  14:21 uSuiker toegevoegd tijdens koken of op het einde van de hoofdvergisting?
Samen met de kruiden, dus slechts 5' meegekookt. Ik geloof nog weinig van het toevoegen op einde (hoofd)gisting van suiker, 10 jaar geleden deed ik dat ook, nu doe ik dat al jaren einde kook en bevalt prima.

Ron H

Suiker toegevoegd tijdens koken of op het einde van de hoofdvergisting?

Spyro

Citaat van: Ron H op 20-07-2022  11:19 uSuiker toegevoegd tijdens koken of op het einde van de hoofdvergisting?
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?msg=670476

Bvk1983

Wat zijn de ervaringen met de benodigde vergistingstijd van dit recept met WLP720? Ik heb hier een starter van klaar staan maar zit wat krap door het volgende brouwsel (die is nodig voor een feest). Is 2 weken te doen of heeft WLP720 meer tijd nodig?

Orangeloo

Citaat van: Bvk1983 op 12-08-2022  22:36 uWat zijn de ervaringen met de benodigde vergistingstijd van dit recept met WLP720? Ik heb hier een starter van klaar staan maar zit wat krap door het volgende brouwsel (die is nodig voor een feest). Is 2 weken te doen of heeft WLP720 meer tijd nodig?
Tip: brouw nooit met tijdtekort. Geduld is het sleutelwoord bij brouwen.
Ik zou de brouwsels dan omdraaien. Giststarter kan echt wel een paar weken in de koelkast "wachten"  :brouwen:

tieskewieske

Citaat van: Spyro op 17-07-2022  11:21 uHele poos geleden en Karmeliet kloon gebrouwen, daarna meerdere keren zelfs, maar de eerste was er het dichtste bij, de andere brouwsels altijd wat zitten wijzigen aan het recept maar blijkbaar te veel want de eerste kloonpoging was de beste. Geproefd met 4 brouwmaten met een echte Karmeliet ernaast, was echt zeer dicht bij het origineel na een maand of 4 à 6 op fles, gebotteld in 75 cl flessen en dus ook een 75 cl origineel ernaast geproefd.
Hieronder het receptje, staat in percentages of gr./liter omdat niet iedereen 35 liter brouwt zoals in dit recept het geval was:

Start SG: 1080
Eind SG: 1018
Gist: T-58 (aan 1 gr./liter)
IBU: 25
Suiker, gistvoeding (3 gr/10 liter) en wat oude korrelgist (1 soeplepel) laatste 5' meegekookt. Daarna "belucht" door wort gewoon te laten kletteren in gistvat. Niet meer overgeheveld daar het wort in een cct zat, wel een paar keer gist afgelaten.

Wat was je maischschema?

tieskewieske

Citaat van: Spyro op 17-07-2022  11:21 uHop:
Kooktijd: 70'.
Tetrahop (bij bottelen): 11 IBU
20' einde koken: 70 gr. Saaz
10' einde kooken: 75 gr. St. Goldings

Hoe heb je die hop tijdens het bottelen toegevoegd dan?

Spyro

Citaat van: tieskewieske op 15-01-2023  15:50 uWat was je maischschema
30' op 62 graden
40' op 72 graden
5' op 78 graden


Citaat van: tieskewieske op 15-01-2023  15:56 u
Hoe heb je die hop tijdens het bottelen toegevoegd dan?

Tetrahop is vloeibaar, dus die is mee in de bottelsiroop gegaan.

Vergelijkbare Topics (7)

4751

Reacties: 206
Gelezen: 98879

31626

Reacties: 16
Gelezen: 10409

40936

Reacties: 65
Gelezen: 10804

39476

Reacties: 0
Gelezen: 1958

37778

Reacties: 3
Gelezen: 2170


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.