Forum Hobbybrouwen.nl

Overige => Peilingen => Topic gestart door: Adrie op 15-07-2004 14:18 u

Titel: Biertypenlijst bij wedstrijden
Bericht door: Adrie op 15-07-2004 14:18 u
Beste brouwers,

HIER (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1408;start=0) en HIER (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=1305;start=0) is al veel gediscussieerd over de biertypenlijst die het Bierkeurmeestersgilde (BKG)  (http://www.bierkeurmeestersgilde.nl) hanteert bij wedstrijden. Wat vind jij dat er met die biertypenlijst moet gebeuren?
Titel: Re:Biertypenlijst bij wedstrijden
Bericht door: JvH op 18-07-2004 22:52 u
Hoi A3,

de optie die ik zocht staat er helaas niet (volgens mij) en dat is de indeling zoals de BJCP in Amerika hanteert.

 :degroeten: Hans
Titel: Re:Biertypenlijst bij wedstrijden
Bericht door: Adrie op 19-07-2004 09:03 u
Beste Hans,

Die optie staat er niet bij, omdat die in Nederland onhaalbaar is. In de VS praten we over enkele duizenden ingezonden bieren, in Nederland bij de laatste ONK iets meer dan 250. Je kunt dan nooit per biertype een keuring houden, omdat van de meeste biertypen maar enkele bieren worden ingezonden, soms zelfs maar 1. De indeling van de VS zou wellicht gebruikt kunnen worden bij het invoeren van een Europese wedstrijd.

Groeten,

A3
Titel: Re:Biertypenlijst bij wedstrijden
Bericht door: Jacques op 19-07-2004 20:46 u
de optie die ik zocht staat er helaas niet (volgens mij) en dat is de indeling zoals de BJCP in Amerika hanteert.

In het kader van de verdergaande internationalisering zou dat niet zo'n verkeerd idee zijn. Echter de lijst van de BJCP is toch wel erg Amerikaans...

Biertypenindelingen zijn nooit perfect. Elke indeler doet dat op basis van zijn eigen ervaringen en de biercultuur waarin men zich bevind. Misschien is daarom de kijk van Derek Walsh zo aardig. Hij is een geboren Canadees die al vele jaren in Nederland woont. Hij reist veel en is een echte beerhunter. Zijn scoop is dus zeer breed en heeft als lid van het BKG ook veel gevoel voor de Belgische/Nederlandse biertypen.

Voor mij is de biertypenindeling van Derek dan ook een betere dan die van de BJCP.

:degroeten: Jacques