Omschrijving | Waarde |
---|---|
Kenmerk | 007 |
Naam recept | laurier porter |
Brouwdatum | 04-02-2016 |
Bierstijl | Porter (Robust) |
Volume | 22,5 l |
Begin SG | 1,065 SG |
Berekende kleur (Daniels) | 85 EBC |
Berekende bitterheid (Tinseth) | 34 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Hoeveelheid | Ingrediėnt |
---|---|
13,50 l | Water uit PWN Heemskerk |
19,33 l | Spoelwater |
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
---|---|---|---|---|---|
38 mg/l | 9 mg/l | 90 mg/l | 131 mg/l | 119 mg/l | 54 mg/l |
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
---|---|---|---|---|
5,03 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 73,9 % |
0,54 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 8,0 % |
0,41 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 6,0 % |
0,29 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 4,2 % |
0,23 kg | Special B | Dingemans | 350 EBC | 3,4 % |
0,20 kg | Aroma 150 | Dingemans | 150 EBC | 3,0 % |
0,10 kg | Zwarte mout | Dingemans | 1400 EBC | 1,5 % |
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
---|---|---|---|---|
Stap 1 | 66,0 °C | 1 min. | 90 min. | 2,0 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
---|---|---|---|---|---|
37,4 g | E.K. Golding | pellets | 5,7% | 60 min. | 22,5 IBU |
13,4 g | Northern Brewer | bellen | 9,7% | 30 min. | 9,6 IBU |
14,6 g | Hallertau Hersbrucker | pellets | 2,5% | 15 min. | 1,9 IBU |
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
---|---|---|---|
1,00 g | laurier drop italiaans | kruid | starter |
0,50 g | laurierblad | kruid | starter |
Hoeveelheid | Naam | Type |
---|---|---|
1,0 l starter | London ESB Ale (1968) | bovengist |
Kenmerk | Waarde |
---|---|
Starttemp. vergisting | 22,0 °C |
Max. temp. hoofdvergisting | 22,0 °C |
Eind temp. hoofdvergisting | 22,0 °C |
Eind SG hoofdvergisting | 1,015 SG |
Temp. nagisting | 0,0 °C |
Start lagering | 09-03-2016 |
Temp. lagering | 0,0 °C |