Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Bewezen recepten => Topic gestart door: verriet op 08-10-2018 11:22 u

Titel: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: verriet op 08-10-2018 11:22 u
Het recept voor mijn brons-winnende Bockbier.   Als basis had ik mijn recept van vorig jaar genomen en dat aangepast op basis van het jury-commentaar. Leuk om te merken dat dat positief uitpakte! Ik had hem gebrouwen in februari dus de paar flesjes die ik voor Bonk had gereserveerd hebben lekker lang mogen rijpen (de rest was in april al op).

Recept voor 23 liter:

Weyerman Vienna 2,5 kg
Swaen Munnich Dark 2,5 kg
Weyerman CaraAmber 1,3 kg
Black Swaen Roasted Barley 0,07 kg

Pre boil hop
Magnum 20 gram (2 jaar oud dus gerekend met 60% van het op de verpakking vermelde alfa percentage).

Flame out
Saaz pellets 35 gram

White Labs German Bock Lager gist

Water
Chloride/Sulfaat verhouding 5:8

Inmaischen op 3,4 L/Kg

Vergisting
14 dagen op 12 Graden C
5 dagen op 15 graden C
2 dagen Cold crash op 2 graden C
Lageren
5 weken op 4 graden C

StartSG 1,068
Eind SG 1,017
SVG 75%
IBU 26
Vol Alc. 6,9%
68 Kcal/100ml
Titel: Re: Bonk 2018, 3e plaats Categorie D Bockbier
Bericht door: Wolter op 08-10-2018 12:01 u
Nogmaals gefeliciteerd Theo. Dank voor het delen van dit recept.
Titel: Re: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: Jacques op 08-10-2018 22:50 u
Gefeliciteerd. En ook ik dank je voor het delen van het recept.
Titel: Re: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: Adbrouwt op 10-10-2018 12:10 u
Proficiat Theo en bedankt dat ik door jou op het podium mocht staan  :nut:
Titel: Re: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: Davester op 21-02-2020 21:59 u
Mooi recept Theo, gefeliciteerd nog met de prijs, ik ga hem zeker een keer proberen.
Titel: Re: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: Eriks op 04-06-2020 19:58 u
Vraagje.. Wat was je maischschema? Ik mis hem in het recept
Titel: Re: BONK 2018 - D3 - Bockbier
Bericht door: Arthur B op 20-11-2020 15:19 u
Vraagje.. Wat was je maischschema? Ik mis hem in het recept

Ik heb het even bij Theo nagevraagd, bij deze:

52 graden inmaischen en direct door verwarmen naar volgende stap
62 graden - 20 minuten
73 graden - 40 minuten
78 graden - 5 minuten