Ik ben er wel achter dat een fatsoenlijk hoparoma eigenlijk niet te krijgen is met vlamuit hop. Als ik een bier wil dryhoppen aan einde vergisting, met gebruik van pellets in een hopkookzakje, hoeveel gram hop per liter zouden jullie dan toe voegen voor een SUBTIEL hoparoma? Voor bijvoorbeeld een blond bier, dus geen bittere IPA of APA.
De pellets hebben een oliegehalte van ongeveer 2%.
Hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft 8)
2 tot 4 gram per liter, koudhop of in de whirlpool. Voor citrushoppen eerder 2 gram.
Je kunt ook proberen de hoppen toe tevoegen op 72 of 62 graden na vlamuit.
Maar als je echt dry hop wil denk ik dat 2 gram inderdaad voldoende is.
Citaat van: pim1980 op 15-09-2017 16:40 uIk ben er wel achter dat een fatsoenlijk hoparoma eigenlijk niet te krijgen is met vlamuit hop.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens, als je ne het koken koelt tot onder de 75 ÂșC en dan je hop toevoegt en zeg 30 min laat trekken heb je een prima hoparoma in je bier zonder te drooghoppen
Klopt, maar dit is geen vlamuit maar whirlpool hop.