Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Welke gistsoorten?

Gestart door Jacques, 07-03-2004 21:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Welke gistsoorten gebruik je hoofdzakelijk bij het brouwen?  :brouwen:

Gistkorrels
Vloeibare gist
Opkweken uit commercieel bier
Een combinatie van gistsoorten

Drents Hopbier

Citaat van: Edgar op 25-08-2006  22:26 uDa's interessant, want dat is een erg lekker bier. Maar dat is toch een 'zoete' gist..?
Op mijn pagina (onderaan) http://home.wanadoo.nl/jnaikema/gist.html  staat een tabelletje van Ronny Baert (uit 't Wort Wat blad) waaruit blijkt dat de T-58 best wel ver kan vergisten (1013 en voor hetzelfde wort 1020 met Brewferm).

Hopbier

Pieter.

Mijn persoonlijke ervaring tot nu toe. Ik heb zowel korrelgisten als vloeibare gisten gebruikt en om eerlijk te zijn vallen de Wyeast gisten me wat tegen, zeker gezien de prijs tov korrelgisten, bovendien kan je met korrelgisten direct aan de gang in tegenstelling to vloeibare. De bieren die ik met Safale gisten heb gemaakt (meest ales) smaken allemaal prima, de vloeibare (Kolsch, Chech Pilsener) gaven toch wel een beetje een gist nasmaak. Voor Ales hoe ik het dus op korrelgisten, voor Trappisten opgekweekte gist uit een flesje Trappist en voor pils weet ik het nog niet.

Vrg,
Pieter

Herman

Citaat van: Pieter64 op 31-08-2006  23:04 uen voor pils weet ik het nog niet.
Opkweken uit Christoffel Blond of Haake Beck Kräusen? Ik weet niet of je aan die laatste kan komen, is enkel in Noord-Duitsland (Ost-Friesland) te koop...

Pieter.

Citaat van: Herman op 02-09-2006  23:50 uOpkweken uit Christoffel Blond of Haake Beck Kräusen? Ik weet niet of je aan die laatste kan komen, is enkel in Noord-Duitsland (Ost-Friesland) te koop...

De laatste heb ik nog nooit van gehoord, Cristoffel had ik al aan gedacht, vind ik een lekker biertje ook trouwens :)

Maar ik ga niet meer dezelfde fout maken als vorig jaar door in oktober al te beginnen met pils (weten jullie nog die warme nazomer van vorig jaar?) In december/januari kijk ik nog wel eens :)

Vrg,
Pieter

Vergelijkbare Topics (3)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.