Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Maximale prijs van 33cl speciaalbier

Gestart door Hopmans, 06-11-2009 17:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wat wil jij maximaal betalen voor een 33cl speciaalbier?

1,20-1,40 Euro
6 (10.3%)
1,40-1,60 Euro
1 (1.7%)
1,60-1,80 Euro
3 (5.2%)
1,80-2,00 Euro
10 (17.2%)
2,00-2,20 Euro
4 (6.9%)
2,20-2,40 Euro
3 (5.2%)
2,40-2,60 Euro
5 (8.6%)
2,60-2,80 Euro
2 (3.4%)
2,80-3,00 Euro
4 (6.9%)
3,00 Euro of meer
20 (34.5%)

Totaal aantal stemmen: 58

Hopmans

Wat wil jij maximaal betalen voor een 33cl speciaalbier 15 Plato?
Wat zijn de criteria?

Albertus


Wanneer het echt om een bijzonder bier gaat, heb ik er geen enkele moeite mee om meer dan € 3,00  te betalen.
Ik geloof niet dat er veel bieren zijn die (voor mij) die prijs waard zijn.
 
Bert

thibolleke

Op café? Of in de winkel? Want op café betaal je toch al snel 3 euro of meer voor een speciaalbier.

Albertus


Gezien de prijzenstaffel van Hopmans bedoelt hij flesjes in de winkel.

Bert

JWVG

Het zal wel decadent zijn, maar ik zie het prijsje vaak thuis pas  :verbergen:. Alleen bij dat whiskyvatdinges brouwsel van brewdog bedacht ik me achteraf dat het toch wel erg veel geld was voor een flesje bier.

 :degroeten: JW.

Hopmans

Het is inderdaad een 33cl flesje in de winkel mannen.







weed

Een echt goede wijn kost ook een tientje of meer

RobinB

Das mede het probleem denk ik. Ik koop het toch, maar vaak denk ik wel "het zou wel wat minder mogen"
aan de andere kant, voor een goede wijn of whisky leg je het ook zo neer...

Edgar

Citaat van: weed op 06-11-2009  19:33 uEen echt goede wijn kost ook een tientje of meer

Nope. Onder de € 5,- Hier toch.

bazje

Steeds vaker merk ik ook pas thuis dat dat toch weer veel geld is  :)
Zeker omdat het nooit bij 1 flesje tegelijk blijft...

weed

Citaat van: Edgar op 06-11-2009  19:37 uNope. Onder de € 5,- Hier toch.

Maar nog steeds 0.7 liter.

En als we pollen voor een speciaal bier dan heb ik het ook niet over een slobberwijntje.

MM

Ik heb ooit eens 5 euro per flesje betaald voor 2 flesjes (25 cl) Thomas Hardy's Ale. Dat zal ik niet snel herhalen. ;D Tussen de 2 en 3 euro vind ik voldoende voor een speciaalbier van 33cl.

Jacques

Als het echt speciaal is wil daar best wat meer voor betalen.

Als het gaat om een bier dat goed verkrijgbaar is in de supermarkten dan niet meer dan € 1,50.

RobinB

Maarja, wat is "echt speciaal"?
Dat blijft persoonlijk.

Als ik zie dat La Trappe's voor <1€ in de super weggaan vraag ik me af in hoeverre het bier van de kleinere brouwers >2€ rechtvaardigd...

weed

Citaat van: RobinB op 06-11-2009 &nbsp;23:08 uvraag ik me af in hoeverre het bier van de kleinere brouwers >2€ rechtvaardigd...

Vanwege de terroir waarop het gerst en de hop tot wasdom is gekomen :weetniet:

Waarom is wijn zo duur? Weinig rechtvaardigt de prijs die ervoor betaald moet worden maar hele volksstammen inclusief mezelf vinden het geen punt.

RobinB

Citaat van: weed op 06-11-2009 &nbsp;23:49 uvanwege de terroir waarop het gerst en de hop tot wasdom is gekomen :weetniet:

Dat gaat voor bier niet echt op, helaas.
De kleine(re) brouwers zullen hun mout via Dingemans of Weyermann betrekken? Komt mijn uit Frankrijk denk ik.

De hoppen idem.

Bij een wijn heb je meer factoren die prijsopdrijvend werken:
- status/marketing
- Oogstverschillen -> jaarsverschillen
- terroir inderdaad...
- reputatie vh betreffende wijnhuis
- enz...

Inderdaad ook weinig goede redenen (wel wat meer dan voor brouwers), maar van wijn slikt het publiek de prijsstelling nu eenmaal...

Anton

Hoe lekker of zeldzaam dan ook, ik vind 2 euro echt wel het maximum.

JWVG

Citaat van: RobinB op 07-11-2009 &nbsp;00:28 uDat gaat voor bier niet echt op, helaas.

Terroir is enorm belangrijk voor wijn, dat maakt echt enorm kwaliteitsverschil. Alhoewel je uiteraard ook nog eens een goede wijnmaker moet hebben. Ik denk dat dat voor bier brouwen precies zo geldt, maar dat dat vrijwel compleet wordt genegeerd omdat (i) mouten zo'n lastig proces is dat het vrijwel niet op kleine schaal wordt gedaan, zeker niet per brouwerij; (ii) de brouwer dmv maischschema's etc nog meer invloed heeft op de smaak van het bier dan de wijnmaker op de smaak van de wijn, en (iii) bier de reputatie heeft van volksdrank waardoor mensen inderdaad niet zo snel er veel geld voor zouden uittellen.

Wel jammer - ik heb wel eens bij een topwijnmaker in Nieuw Zeeland glaasjes wijn gedronken die, per vat, een hele heuvelhelling besloegen. Je proefde dan de smaak verschuiven. Dat zou denk ik bij bier net zo zijn, maar we zullen het nooit weten  :'(.

 :degroeten: JW.

Menno

Afhankelijk van het bier tot max. €2,=. Enkele uitzonderingen nagelaten...  ;)

Caspar

Er zijn bieren waar ik best wel 2,5 tot 3 euro voor uit wil geven (een vette RIS of Barley Wine), maar meer als dat vind ik echt te veel.

RobinB

Citaat van: JWVG op 07-11-2009 &nbsp;08:54 uDat zou denk ik bij bier net zo zijn, maar we zullen het nooit weten  :'(.

Maar terroir is toch juist dat de grond waarop je ingredient groeit (deels) verantwoordelijk is voor de smaak van het eindproduct?
Bij bier zit je dan met het probleem dat het graan voor de mouten van verschillende boeren/gronden afkomstig is en wordt gemengd naar gelang de kwaliteitsparameters van het graan (oa. % eiwit).

Weg terroir!

Voor hoppen kan ik het me beter voorstellen. Een hopplantage op een bepaald stuk grond zal wel een terroir effect kunnen bijdragen, maar of die subtiliteit van de hop overblijft in het eindproduct?

De enige manier om daat achter te komen is alles zelf verbouwen. Dan heb je voor alle ingredienten de grondtypes onder controle en kan je makkelijk vergelijkingsproeven doen!

Hopmans

Citaat van: RobinB op 06-11-2009 &nbsp;23:08 uAls ik zie dat La Trappe's voor <1€ in de super weggaan vraag ik me af in hoeverre het bier van de kleinere brouwers >2€ rechtvaardigd...

1.> De grondstoffen/flesjes zijn voor de kleine brouwer relatief duurder.
2.> De Huur van de brouwerij is relatief duurder.
3.> Het loon en de onkosten zijn relatief duurder per liter bier.

Iemand die 8 uur bij Heineken heeft gebotteld heeft tienduizenden, zo niet honderdduizenden
flesjes gebotteld in tegenstelling tot een kleine brouwer die er in diezelfde tijd 1500 heeft gedaan.
Ook het vervoer van het bier is relatief duurder met een klein busje.

Het enige wat je als kleintje kan doen is een kanjer van een bier brouwen.



JWVG

Citaat van: RobinB op 07-11-2009 &nbsp;13:29 uMaar terroir is toch juist dat de grond waarop je ingredient groeit (deels) verantwoordelijk is voor de smaak van het eindproduct?
Bij bier zit je dan met het probleem dat het graan voor de mouten van verschillende boeren/gronden afkomstig is en wordt gemengd naar gelang de kwaliteitsparameters van het graan (oa. % eiwit).

Weg terroir!

Precies, dat zeg ik ook! Als je het per boer zou doen, of zelfs per veld, zou je interessant smaakverschillen krijgen, dat weet ik zeker. Maar het valt praktisch (vrijwel) niet te doen.

Citaat van: RobinB op 07-11-2009 &nbsp;13:29 uVoor hoppen kan ik het me beter voorstellen. Een hopplantage op een bepaald stuk grond zal wel een terroir effect kunnen bijdragen, maar of die subtiliteit van de hop overblijft in het eindproduct?

Ongetwijfeld. In het groot zie je het verschil Fuggle/Styrian Goldings.

 :degroeten: JW.

RobinB

Citaat van: Hopmans op 07-11-2009 &nbsp;13:44 uHet enige wat je als kleintje kan doen is een kanjer van een bier brouwen.

Juist! Dat is ook precies wat ik bedoel, maar tot nog toe heb ik vaak niet het idee dat dát ook gebeurt. Op uitzonderingen na natuurlijk!

RoodeLeeuwVenlo

Citaat van: RobinB op 07-11-2009 &nbsp;00:28 uDat gaat voor bier niet echt op, helaas.
De kleine(re) brouwers zullen hun mout via Dingemans of Weyermann betrekken? Komt mijn uit Frankrijk denk ik.
De hoppen idem.
Bij een wijn heb je meer factoren die prijsopdrijvend werken:
- status/marketing
- Oogstverschillen -> jaarsverschillen
- terroir inderdaad...
- reputatie vh betreffende wijnhuis
- enz...

Inderdaad ook weinig goede redenen (wel wat meer dan voor brouwers), maar van wijn slikt het publiek de prijsstelling nu eenmaal...

Bij een bier heb je ook meer factoren die prijsopdrijvend werken:
- status/marketing
- Oogstverschillen -> jaarsverschillen (Bijv. Gulpener en herinner de prijsstijging van 2 jaar geleden)
- terroir inderdaad... (Idem, kijk ook naar Us Heit/Friese bierbrouwerij die nu ook zelf mout)
- reputatie vh betreffende Bierbrouwerij (Trapist of B-merken producent)
- enz...


Ik betaal graag meer als het bier het waard is. Wat dat is bepaalt iedereen voor zich.
Voor een standaard abdijbier vind ik €1,50 genoeg. Voor iets uniekers mag het zelfs tot tegen een tientje gaan (eenmalige aankoop).

Vergelijkbare Topics (7)

14793

Reacties: 101
Gelezen: 62831

2230

Reacties: 5
Gelezen: 6821

27349

Reacties: 12
Gelezen: 20896

5092

Reacties: 17
Gelezen: 7726

1521

Reacties: 0
Gelezen: 5434


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.