Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Zomerstop

Gestart door De-Geert, 02-07-2009 16:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Houd je een zomerstop, of niet?

Ja, in de (warme) zomer brouw ik niet.
26 (27.1%)
Nee, ik brouw gewoon door.
70 (72.9%)

Totaal aantal stemmen: 96

Cisdevésser

Nou, een extra koelkast voor gecontroleerde vergisting moet toch wel ergens te plaatsen zijn....deze gebruik ik trouwens ook nog voor de navergisting op fles....

Jacques

Citaat van: Oscar op 11-06-2011  22:37 uHeb je ruimte voor een speciekuip ?  :)

Dat is een echte ruimtevreter! Daar kun je niets opzetten als je daar een gistvat in hebt staan.

SeekingBeer

Ik probeer wat extra te brouwen zodat alle bottel flessen vol zijn als de hitte te hoog is straks.

Voor de rest: Natuurlijk wel een saison. Dat is zulk lekker spul als ie lukt, als je tijd hebt deze zomer en je hebt het nog nooit gemaakt dan is dat toch wel een zomertip voor de lege uurtjes.

In de vriezer ligt nog gist van de vorige zomer, hoewel ik wel van die glycerol erbij gedaan heb is dat toch wel iewat lang voor in de vriezer.
Hopelijk krijg ik em weer aan de praat..

orangeloo

Ook ik ben nieuw en ga mijn eerste zomer in als hobbybrouwer.
Ik heb een gistkast en 3 koelkasten dus ga ook in de zomer brouwen na het lezen van alle reacties.
Heb vandaag mijn wagen vol geladen met brouwspullen in Beverlo.
En ik begin morgen :brouwen:

peter.gelder

Citaat van: orangeloo op 12-06-2011  22:31 uOok ik ben nieuw en ga mijn eerste zomer in als hobbybrouwer.
Ik heb een gistkast en 3 koelkasten dus ga ook in de zomer brouwen na het lezen van alle reacties.
Heb vandaag mijn wagen vol geladen met brouwspullen in Beverlo.
En ik begin morgen :brouwen:

Volgeladen? Bij Brouwland kreeg ik 5% korting, terwijl de gemiddelde importeur in Nederland 10% op Brouwland geeft, jammer...

Henielma

Zojuist de vooraad bekeken en ik heb van vanalles voldoende op voorraad. Dus dat wordt voorlopig niet brouwen. Niet vanwege de temperatuur of de zomer maar eerst maar eens de reeds gebrouwen bieren opdrinken vordat die minder lekker worden.

Jacques

Citaat van: peter.gelder op 12-06-2011  22:35 uVolgeladen? Bij Brouwland kreeg ik 5% korting, terwijl de gemiddelde importeur in Nederland 10% op Brouwland geeft, jammer...

Dan mag je mij een lijstje van deze leveranciers geven. 10% korting krijg je echt niet overal.

jtdaling

Ik brouw eigenlijk juist in de zomer. Nu is de ideale tijd voor Weizen, Tripel, Dubbel, Amber en dat zonder bijverwarmen! De enige beperking die ik in de zomer heb is ruimtegebrek!  :weetniet:

BierHenk

Ik brouw wanneer ik zin heb. Wat een luxe. Gisteren een wazig blondje gemaakt (wordt niet echt helder denk ik, maar komt tijd komt helderheid?).

Henk

Dieter

Amaai ,
Ik verschiet eerlijk gezegd wel over de hoeveelheid van mensen die wel doorbrouwen in de zomer.
Ons hebben ze bij hoog en laag wijsgemaakt dat in de zomer brouwen niet aangewezen is omdat er dan veel meer bacteriën in de lucht hangen en zo dus ook veel meer kans maakt op infecties?

Ronald_

Citaat van: Dieter op 06-02-2012  09:29 uAmaai ,
Ik verschiet eerlijk gezegd wel over de hoeveelheid van mensen die wel doorbrouwen in de zomer.
Ons hebben ze bij hoog en laag wijsgemaakt dat in de zomer brouwen niet aangewezen is omdat er dan veel meer bacteriën in de lucht hangen en zo dus ook veel meer kans maakt op infectie's?

Stopt een commerciële in de zomer?

Dieter

Citaat van: Ronald_ op 06-02-2012  09:36 uStopt een commerciële in de zomer?

Maar die commerciële heeft wel het juiste en degelijke materiaal. (koelen enz..).
Als je in de winter genoeg volume maakt sluit je dat gevaar toch uit?

BBA

Ja, maar in de zomer brouwen is ook gewoon leuk! Net als in de winter overigens, en in de lente en de herfst. Dat hogere infectiegevaar zal vast wel, maar ik ben daar niet zo bang voor. Gewoon schoon en netjes werken, net als altijd.
 
Nee hoor, geen zomerstop voor mij. Wort terugkoelen gaat prima en daarna de vergisting gewoon in de gistkast.

MO

Zonder goede koeler heb je zomers inderdaad meer kans op infecties.

dennis

Citaat van: MO op 06-02-2012  11:30 uZonder goede koeler heb je zomers inderdaad meer kans op infecties.
Maar wat is meer?
Als je schoon werkt dan is de kans op een besmetting niet zo groot, hoeveel procent van de bieren mislukt? Ik heb er nu 31 gebrouwen en 1 is tegen mijn bedoeling in zuur geworden. Stel dat de kans 1 procent groter zou zijn, dan nog zou er maar 1 zuur geworden zijn.
(gevaarlijke bewering van een niet-statisticus)

RobinB

Nog nooit een infectie gehad in de zomer, dóór de zomer. Ik brouw gewoon door en merk niks qua infecties, voor wat het waard is... ;)

Herman

Volgens mij heb je zomers gewoon wat meer last van fruitvliegjes e.d. De enige keer dat ik er problemen mee had, was toen ik nog open vergisting toepaste in een emmer met hierover een theedoek gespannen. Op zich geen probleem, maar als je de doek er af haalt, is de open oppervlakte een te grote kans voor heer/mevrouw fruitvlieg om te weerstaan. Het overige bier van dezelfde batch was prima, dit zat keurig onder waterslot.

Als je geen koelmogelijkheden hebt, is het soms wel lastig. Bij 30 ºC  ontwikkelt je bier heus wel niet bedoelde bijsmaken om es wat te noemen. Vandaar dat een vergistingskast wel als onmisbaar geacht wordt.

Oscar

Citaat van: RobinB op 06-02-2012  19:54 uNog nooit een infectie gehad in de zomer, dóór de zomer. Ik brouw gewoon door en merk niks qua infecties, voor wat het waard is... ;)

Genoeg... geeft aan dat je een prima brouwer bent en de boel redelijk tot goed onder controle hebt. Brouwers die een brouwstop inlassen in de zomer hebben dat niet en zijn nog onzeker over hun manier van werken, of kunnen niet gecontroleerd vergisten.

Jacques

Citaat van: Oscar op 06-02-2012  23:29 uGenoeg... geeft aan dat je een prima brouwer bent en de boel redelijk tot goed onder controle hebt. Brouwers die een brouwstop inlassen in de zomer hebben dat niet en zijn nog onzeker over hun manier van werken, of kunnen niet gecontroleerd vergisten.

Of dat ze brouwen op een plek waar het in het in de volle zomer te warm is. Op mijn brouwzolder willen de temperaturen flink oplopen. Bij een temperatuur van 30 ºC of hoger zoek ik de verkoeling op.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.