Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Peiling naar jouw spoelwijze(n) en vergistingsgraden

Gestart door Edgar, 01-12-2008 11:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kies uit één van de mogelijkheden:

Inderdaad, ik spoel vrij lang/langzaam en ik heb overwegend vrij lage vergistingsgraden
4 (13.3%)
Misschien, Ik spoel vrij lang/langzaam en ik heb gemiddelde vergistingsgraden
12 (40%)
Nee, ik spoel vrij lang/lanzaam en ik heb overwegend hoge vergistingsgraden
10 (33.3%)
Inderdaad, ik spoel niet of weinig en ik heb overwegend hoge vergistingsgraden
6 (20%)
Misschien, ik spoel niet of weinig en ik heb gemiddelde vergistingsgraden
5 (16.7%)
Nee, ik spoel niet of weinig en ik heb overwegend vrij lage vergistingsgraden
3 (10%)

Totaal aantal stemmen: 30

EBC

Natuurlijk De-Geert, ik ben bijna altijd serieus :clownsmile:.

Adrie

Lijkt me een prima optie (vooral die multimediaknop)! Ik heb wel eens de recepten.dbf voor dat soort doeleinden bekeken, maar daar staat teveel "overbodige" rommel in en weer niet alle info die je nodig hebt.

Nog leuker: een grafiek waarbij je twee te kiezen parameters tegen elkaar kunt uitzetten, bijvoorbeeld hoeveelheid spoelwater tegen brouwzaalrendement.

Serieus nu: een dergelijke exportfunctie zou ik erg toejuichen.

Oscar

Kijk... en daar in BrouwVisie nu voor gemaakt, om uit je recepten verbanden te kunnen halen.

Rapportage spoelwater versus rendement --> komt op de lijst
Er komt ook een rapportage bij voor een overzicht van je vergistingsgraden...

 :bijdrage_forum:

De-Geert

Citaat van: Oscar op 02-12-2008  11:42 uRapportage spoelwater versus rendement --> komt op de lijst
Er komt ook een rapportage bij voor een overzicht van je vergistingsgraden...

Volgens mij kan je beter zorgen dat de gebruiker zelf kan kiezen wat 'ie wil exporteren. Dan kan je zelf mooie grafiekjes maken.

Oscar

Citaat van: De-Geert op 02-12-2008  11:48 uVolgens mij kan je beter zorgen dat de gebruiker zelf kan kiezen wat 'ie wil exporteren. Dan kan je zelf mooie grafiekjes maken.

Dat wordt wat lastiger, maar valt over te denken... :denken:

Adrie

Nou, Oscar, dat was maar een voorbeeld. Er  zijn natuurlijk vele andere verbanden die je wilt kunnen onderzoeken. Dus het gaat mij meer om een flexibele uitvoer voor onderzoeken. Ik denk aan een scherm waarbij je kunt aanvinken welke variabelen je in de uitvoer wilt hebben en het programma genereert dan een csv-bestand.

Ik wil graag weer eens mijn brouwsel door het neurale netwerk halen dat ik ooit eens heb gebruikt, maar ik heb geen zin om alle data over te gaan typen, snap je.

Variabelen die ik daarvoor nodig heb zijn: begin SG, eind SG, percentage van de moutsoorten in de stort, maischschema (tijd op 60-63 graden en tijd op 70-73 graden), totale duur van het maischen, gistsoort, hoeveelheid gist toegevoegd, beslagdikte, vergistingstemperatuur.

Oscar

Citaat van: Adrie op 02-12-2008  11:53 uIk denk aan een scherm waarbij je kunt aanvinken welke variabelen je in de uitvoer wilt hebben en het programma genereert dan een csv-bestand.

Dat valt wel te doen denk ik..... ;)  Ik zet 'n op de lijst.... :bijdrage_forum:


De-Geert

En dat is nu precies waar BrouwVisie alle concurrenten rechts en links inhaalt.  Is er een handige feature die nog niet in het programma zit, en wel te realiseren valt? Oscar bouwt het in! :groots:

EBC

Maak een 'simpele' dump naar excel, met 1 regel per brouwsel met daarin de belangrijkste gegevens. En dan gewoon alle recepten dumpen. Laat de gebruiker maar uitzoeken wat hij er mee doet.

Nu moet Oscar alleen nog verstandig worden en EUR 25 licentierechten gaan rekenen... dan kan hij voor al zijn werk ook nog eens iets leuks kopen voor zijn brouwerij. Een mooi gistingsvat bijvoorbeeld...

Oscar

Citaat van: EBC op 02-12-2008  16:55 uNu moet Oscar alleen nog verstandig worden en EUR 25 licentierechten gaan rekenen...

 :denken:  voor een buitenlandse versie worden er zeker centjes gevraagd...maar een licentie houdt ook in een "beveiliging" en dat is lastiger dan gedacht... Maar wordt over gedacht, want al die uurtjes mogen op den duur wel iets opleveren natuurlijk... :)

Jacques

Citaat van: Oscar op 02-12-2008  12:19 uDat valt wel te doen denk ik..... ;)  Ik zet 'n op de lijst.... :bijdrage_forum:

Geweldig! Zelf ben ik heel wat uren in het verleden bezig geweest met het verzamelen van zo veel mogelijk data over de gebruikte ingrediënten, gevolgde werkwijze en behaalde resultaten bij wedstrijden. Onvoorstelbaar tijdrovend. Als iedereen een exportfile aan een geplaatst recept koppeld wordt het vergelijken allemaal een stuk makkelijker.

EBC

Citaat van: Oscar op 02-12-2008  18:34 u:denken:  voor een buitenlandse versie worden er zeker centjes gevraagd...maar een licentie houdt ook in een "beveiliging" en dat is lastiger dan gedacht... Maar wordt over gedacht, want al die uurtjes mogen op den duur wel iets opleveren natuurlijk... :)

Oproep aan alle gebruikers van BrouwVisie nu en in de toekomst.  :lessmile:

Gebruikers van BrouwVisie moeten Oscar dankbaar zijn voor zijn inzet. Ze moeten respect hebben voor de tijd die hij besteed om het brouwen voor hen controleerbaarder te maken. Bij dat respect hoort een bescheiden bijdrage. En die bijdrage betaal je gewoon, dat is toch logisch!  :proost2:

Als je BrouwVisie illegaal gebruikt behoor je door medebrouwers met de nek te worden aangekeken, geband te worden van dit forum. Aangegeven bij de politie!  :police:

BrouwVisie moet niet beveiligd worden! Het is toch een schande dat Oscar zijn tijd zou moeten besteden aan beveiliging?  :duimonder: Die tijd kan hij beter besteden aan functionaliteit!  :duimop:

Oscar


EBC

Citaat van: Oscar op 03-12-2008  06:40 uJasper, Dank voor je betoog  :groots: :groots: :hoera: :proost2:

Kan ik makkelijk doen, ik gebruik ProMash  ;D

Maar ik heb vanzelfsprekend wel een legale eerlijk betaalde versie  :brouwen:.

Oscar

Citaat van: EBC op 03-12-2008  09:37 uKan ik makkelijk doen, ik gebruik ProMash  ;D
Dat dacht ik ook, later... ;)

Hopmans

CiteerKan ik makkelijk doen, ik gebruik ProMash

Ik kan het ook makkelijk doen, maar toch respect voor al het werk.
Ik merk het nu zelf wat een puistwerk het is om het programma een simpel dingetje te laten doen.

 :degroeten:


Oscar

Citaat van: Hopmans op 03-12-2008  17:32 uom het programma een simpel dingetje te laten doen.

Simpel is zeeer betrekkelijk in deze context.

JWVG

Ik sluit me helemaal aan bij Jasper  ;D.

 :degroeten: JW.

RobinB

Tja, als Oscar ook zo'n bierpulletje had gehad, had ie van mij (en ik neem aan iedere BrouwVisie gebruiker?  ::) ) allang een "biertje" gehad!  :duimop:

thibolleke

Is langzaam spoelen hetzelfde als langzaam filteren?

Ik filter redelijk snel, en maisch meestal rond 3-4 l/kg maischdikte. En spoel dan tot het gewenste volume voor kook. Wat nog redelijk wat spoelwater is.
Voor de rest brouw ik meestal hoog alcoholische bieren met redelijk wat suiker in. Hierdoor ligt mijn gemiddelde schijnbare vergistingsgraag hoger dan normaal.

Ik weet dus niet zo goed wat ik moet invullen.

William

Citaat van: RobinB op 03-12-2008  20:04 uTja, als Oscar ook zo'n bierpulletje had gehad, had ie van mij (en ik neem aan iedere BrouwVisie gebruiker?  ::) ) allang een "biertje" gehad!  :duimop:

Van mij ook, ondanks dat ik BrouwVisie niet gebruik.

Misschien moet Oscar de IP-adressen waar updates van BrouwVisie naar toe worden gedownload even koppelen met de IP-adressen / gebruikersnamen van de forumleden. Oh nee, onze ip-adressen zijn beschermd, toch

thibolleke

Blijkbaar had ik nog een niet beluisterde podcast staan.
Deze gaat over de vergistingsgraad en de belangrijkste factoren die hier een invloed op uitoefenen (zoals verhouding mout/ water).

dit is de samenvatting op wiki.

Wel een typerende stem heeft die Kai Troester.  :PVergelijkbare Topics (4)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.