Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Moment hopstorting

Gestart door Jacques, 11-03-2004 22:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ik ben benieuwd met welke 'technieken' van hopgebruik je wel eens gewerkt hebt. Ik denk dat de pollkeuzes mijn vraag verduidelijken:

storing tijdens het koken
19 (82.6%)
storting tijdens en na het koken
8 (34.8%)
storting voor het koken (first wort hopping) en tijdens het koken
11 (47.8%)
storting tijdens het maischen en tijdens het koken
0 (0%)
storting tijdens het maischen, first wort hopping en tijdens het koken
1 (4.3%)
storting tijdens het maischen, tijdens het koken en na het koken
0 (0%)
First wort hopping, tijdens en na het koken
5 (21.7%)
storting tijdens het maischen, first wort hopping, tijdens het koken en na het koken
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 23

Jacques

Deze poll is oorspronkelijk gestart door Edwin op 3 oktober 2003.

Jacques

Met de nieuwe software is het mogelijk meerder antwoorden te geven op een vraag.
Deze oude vraag leent zich daar heel goed voor.
Degenen die eerder gestemd hebben kunnen hun stem verwijderen en opnieuw stemmen.

Wat zijn jullie ervaringen met de verschillende methodes van hoppen?

 :degroeten: Jacques

Huub Krekels

De manier van hop toevoegen doe ik bijna altijd volgens het recept. Als ik een eigen biertje brouw en ga experimenteren voeg ik de hop bij het begin koken toe en doe de laatste 10 minuten nog weleens gebruik maken van een aromahop. Dry-hopping doe ik ook wel eens toepassen. Ik heb nog nooit een bier gebrouwen waarbij ik de hop bij het maischen toevoeg. Ik zie daar het nut niet van in. Naar mijn mening gaan veel smaakstoffen in de bostel zitten, die je dan ook weer weg gooit met de bostel.   :bijdrage_forum:

Gr

Huub.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.