Forum Hobbybrouwen.nl

Overige => Peilingen => Topic gestart door: Rujoh op 14-09-2011 16:00 u

Poll
Vraag: Laat je bij het brouwen inspireren door de toestand in de wereld? Bijvoorbeeld E.K. , W.K. , Tour de France, TT-races, Olympische Spelen?                                  
Optie 1: Nee, ik brouw waar ik zin in heb stemmen: 14
Optie 2: Ja zeker, dat geeft inspiratie stemmen: 0
Optie 3: Ik brouw altijd mijn vertrouwde bieren stemmen: 0
Optie 4: Ligt er aan stemmen: 0
Titel: Inspiratie
Bericht door: Rujoh op 14-09-2011 16:00 u
Zoals commerciële brouwers reclamestunts hebben rond grote publiekstrekkers, is het ook mogelijk om dat op kleine schaal te doen. Natuurlijk wordt er geen reclame door de thuisbrouwers gemaakt (toch?). Ik kan me dan zo voorstellen dat je dan een ander biertje brouwt om nog meer in de juiste stemming te komen. En dat je samen met je vrienden je eigen biertje drinkt met jouw favoriete sport.

Mensen laten zich beïnvloeden door 1001 verschillende dingen. Kijk maar naar beroemde schilderijen, muziekstukken en zo meer. Als ik vrolijk ben (zonder alcohol op) wil ik vrolijke opzwepende muziek. Als ik chagrijnig  ben wil ik ook vrolijke muziek, mijn stemming verandert, dus, als je uit je dak gaat van een sportgebeurtenis, kan ik me zo voorstellen dat je dat laat terugkomen in je brouwsel.
Titel: Re: Inspiratie
Bericht door: Ronald_ op 14-09-2011 16:04 u
Oranje pils is wel eens gebrouwen op dag 1 van het WK, en op de finale dag gebotteld..

Verder natuurlijk seizoens inspiratie..
Titel: Re: Inspiratie
Bericht door: MM op 17-09-2011 12:49 u
Leuke vraag, zoals je zelf ook zegt laat men zich door 1001 en één dingen inspireren. Daarnaast word je ook nog onbewust geïnspireerd.

Ik laat me bij het brouwen door verschillende dingen inspireren. De meeste dingen hebben weinig met de toestand van de wereld te maken, meer met mijn eigen wereld tussen mij oren. Ik me graag inspireren door mijn eigen dorst. Voor volgend jaar heb ik bijvoorbeeld een aantal sessiebieren op de planning staan, omdat ik dan meer kan drinken zonder echt dronken te worden.