Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Gagelbier met vlier

Gestart door Jos Duurland, 11-05-2020 17:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jos Duurland

Omdat de vlier binnenkort weer gaat bloeien:  Gagelbier met vlier

Zowel de gagel als de vlier komen uit mijn woonplaats. Ik brouw het als een Saison omdat ik vind dat de vlier dan het beste tot zijn recht komt.  Het recept:


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept                  : Gagelbier met vlier
Kenmerk                        : Gruyt bier
Brouwdatum                  : 1-8-2020
Biertype                        : Saison
Aantal liters                   : 20
Gewenst begin SG          : 1060 (6,5 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement      : 70.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater   : 29,03 liter
Maischdikte                           : 4,50 l/kg
Maischwater                          : 22,50 liter
Spoelwater                           : 6,53 liter
Kooktijd                               : 60 minuten
Berekende kleur                   : 27 EBC(Ray Daniels)
Berekende bitterheid             : 22 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Swaen@pilsner                73,4 %         4,000 kg       3 EBC                                                                     
Tarwe@ GoldSwaen           7,3 %         0,400 kg    120 EBC                                                                       
Kristalsuiker                      8,3 %         0,450 kg       0 EBC                                                                   
Munchener light (CM)       11,0 %         0,600 kg      15 EBC                                                                           

Massa hop--------------------------------------------------------------
Nugget                       2,5 %     60 gr          60 Min.        18 EBU                                                       
East Kent Golding        5,9 %     15 gr          10 Min.        4 EBU                                                                 

Opmerkingen     : -


Kruiden----------------------------------------------------------------
Vlierbloesem                                10 gr          5 Min.                                                           
Gagel                                          8 gr           15 Min.                                                   

Opmerkingen     : -


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                    : Fermentis Safale BW-134
Gist toegevoegd als          : korrelgist  1 zakje



Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: 1 staps maischschema (1)

Stap 1: 67°C      75 Min.      4,5 l/kg
Stap 2: 78°C        5 Min.      4,5 l/kg

Opmerkingen     : -

Schiet maar

Vergelijkbare Topics (7)

34953

Reacties: 6
Gelezen: 2358

5107

Reacties: 7
Gelezen: 4134

38674

Reacties: 4
Gelezen: 1442

27488

Reacties: 11
Gelezen: 5823

13416

Gestart door VEMP


Reacties: 65
Gelezen: 18243

41596

Reacties: 3
Gelezen: 973


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.