Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Geen koolzuur kan dat door dood gist? (Tekst en poging 2)

Gestart door Fijmansbeer, 08-10-2020 22:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fijmansbeer

Dit is een samengevoegd topic.



Heb twee weekjes op hoofdvergist waar eerst de week maar een zakje s-23 Fermentis 11 gram en een week laat nog een zakje Dan nog drie weekje op nagisting op een maand fles en dan hergisting op fles met 2.4 gram per fles in gedaan en als op 10 graten.

Herman

Wat is zakjes-23? en wat bedoel je met een zakje Dan?
Bovengistend bier zou ik warm wegzetten voor nagisting. Iets dat ik bij ondergisters ook vaak doe. Ik zou ze warmer zetten (kamer temperatuur) en dan even schudden en 1-2 weken laten staan, af en toe schudden om te controleren of er zich een depot begint te vormen.

Fijmansbeer

Citaat van: Herman op 08-10-2020  22:44 uWat is zakjes-23? en wat bedoel je met een zakje Dan?
Bovengistend bier zou ik warm wegzetten voor nagisting. Iets dat ik bij ondergisters ook vaak doe. Ik zou ze warmer zetten (kamer temperatuur) en dan even schudden en 1-2 weken laten staan, af en toe schudden om te controleren of er zich een depot begint te vormen.

Bedoel de gist keuze was s-23 van Fermentis maar heb nu op 18 gaten sta. Denk zelf wel dat de gist de zwak is of dood is

SVB

Ik vind het een hele moeilijke post om te lezen, beter nog... volg er weinig van en een vraag staat er ook niet in.

Je hebt eerst een zakje gist gedaan en daarna een week later nog een zakje? Waarom?

Ik zou zelf de hergisting op fles inderdaad warmer doen dan 10 graden... maar hoe lang zit het nu in de flesjes?

tdp

Citaat van: Fijmansbeer op 09-10-2020  00:51 uBedoel de gistkeuze, deze was s-23 van Fermentis maar heb nu op 18 graden staan. Denk zelf wel dat de gist de zwak is of dood is.

Wanneer ik je probleem goed begrijp, heb je geen koolzuur op je flessen, en verdenk je de gebruikte gist.

De gist is denk ik niet de oorzaak, maar inderdaad de lage temperatuur waarop je de flessen nu hebt staan voor hergisting. Zet deze flessen lekker op kamertemperatuur (20/25 graden). Hergisting op fles hoeft met een ondergister niet op lage temperaturen, dat kan prima op de voorgestelde temperatuur, net wat Herman aangeeft.

Geef het 2 weken, probeer dan eens een flesje, en ik ga er dan vanuit dat er wel druk op zit!

Teun

Fijmansbeer


Fijmansbeer

Citaat van: tdp op 09-10-2020  09:23 uWanneer ik je probleem goed begrijp, heb je geen koolzuur op je flessen, en verdenk je de gebruikte gist.

De gist is denk ik niet de oorzaak, maar inderdaad de lage temperatuur waarop je de flessen nu hebt staan voor hergisting. Zet deze flessen lekker op kamertemperatuur (20/25 graden). Hergisting op fles hoeft met een ondergister niet op lage temperaturen, dat kan prima op de voorgestelde temperatuur, net wat Herman aangeeft.

Geef het 2 weken, probeer dan eens een flesje, en ik ga er dan vanuit dat er wel druk op zit!

Teun


Dankje al maal vond het moeilijk uit de legen dus sorry van de gek tekst. Was al 2 dagen warm weg op 18 dus doe nog twee grat verder om hoog. dan hoop ik niet dat die niet de lang koud heb het gestaan
Zit nu 12 dag in fles

Fijmansbeer

Ik heb nu 6 week en 4 dag terug gebrouwd en heb beetje problemen gehad met koolzuur die is er niet.(Zit wel al 12 dagen in fles) kan dat door dode of zwak gist zien? Er is wel suiker opgelost en als ik schuit kom er klein beetje belletjes. Stond ook die eerst 10 dagen op 10 graten en nu 18.
En de bottelsuiker is de een helft 2.4 per fles en de andere helf had ik 1.9 per fles gedaan en al twee zat geen koolzuur in.

Voor de zekerheid de gist was s-23 Fermentis 11 gram.

En omdat het is week niet goed aan slaat Op het beslag heb Ik de twee week nog zo zakje er in gedaan. En de eerst week stond de vergisting op 15 graten daar naar alleen maar op 10

Hoop dat die Beter de begrijpen is als mij eerder post (Hergisting op fles geen koolzuur)

SVB

Ik denk dat die eerste 10 dagen op de fles op 10 graden onderdeel is van je probleem. De vergisting gaat dan niet zo snel. Effectief staat ie pas 2 dagen op 18 graden.

Persoonlijk zou ik de flesjes even schudden en hem dan nog wat warmer weg zetten (20) en dan over twee weken nogmaals proberen.

brouwerwaldonk

Die 11 gram gist, heb je die erbij gedaan als bottelgist?
Voor hoeveel liter bier was dat, die 11 gram gist?

Fijmansbeer

Citaat van: brouwerwaldonk op 10-10-2020  08:54 uDie 11 gram gist, heb je die erbij gedaan als bottelgist?
Voor hoeveel liter bier was dat, die 11 gram gist?

Nee voor het hoofvergistd

Fijmansbeer

Citaat van: SVB op 10-10-2020  07:43 uIk denk dat die eerste 10 dagen op de fles op 10 graden onderdeel is van je probleem. De vergisting gaat dan niet zo snel. Effectief staat ie pas 2 dagen op 18 graden.

Persoonlijk zou ik de flesjes even schudden en hem dan nog wat warmer weg zetten (20) en dan over twee weken nogmaals proberen.

Dan probeer ik dat wel dan en hoop dat ik dan koolzuur krijgt

Laikea

Citaat van: Fijmansbeer op 10-10-2020  01:50 uDankje al maal vond het moeilijk uit de legen dus sorry van de gek tekst. Was al 2 dagen warm weg op 18 dus doe nog twee grat verder om hoog. dan hoop ik niet dat die niet de lang koud heb het gestaan
Zit nu 12 dag in fles

Die 12 dagen bij 10 graden zijn effectief bij kamertemperatuur maar c.a. twee dagen. Laat de flesjes daarom gerust (zoals de anderen ook zeiden) nog twee weken staan op kamertemperatuur!

Fijmansbeer

Citaat van: Laikea op 10-10-2020  10:33 uDie 12 dagen bij 10 graden zijn effectief bij kamertemperatuur maar c.a. twee dagen. Laat de flesjes daarom gerust (zoals de anderen ook zeiden) nog twee weken staan op kamertemperatuur!

Gaar ik doen! Blijf nu mooi twee week er van af

hansHalberstadt

Was het een zwaar bier of licht (begin SG?) bij lichte bieren komt het zeker wel goed want daar kan de gist door de niet te hoge alcohol zich nog vermenigvuldigen in je flesjes. Bij zware bieren kan het langer duren als er weinig gist was bij bottelen. maar eerst 2 weekjes bij 20 graden.

hansHalberstadt

Gaat blijkbaar verder met een verbeterd openingsbericht in
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,42118.msg635114.html#msg635114
Dus beter dit topic sluiten en daar verder anders krijg je 2 x dezelfde discussie parallel.

Fijmansbeer

Citaat van: hansHalberstadt op 10-10-2020  11:21 uWas het een zwaar bier of licht (begin SG?) bij lichte bieren komt het zeker wel goed want daar kan de gist door de niet te hoge alcohol zich nog vermenigvuldigen in je flesjes. Bij zware bieren kan het langer duren als er weinig gist was bij bottelen. maar eerst 2 weekjes bij 20 graden.

Licht bier van een sg 1050

hansHalberstadt

Citaat van: Fijmansbeer op 10-10-2020  13:07 uLicht bier van een sg 1050
Dan komt het vanzelf goed denk ik. Even geduld.

Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 10-10-2020  11:25 uGaat blijkbaar verder met een verbeterd openingsbericht in
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,42118.msg635114.html#msg635114
Dus beter dit topic sluiten en daar verder anders krijg je 2 x dezelfde discussie parallel.

Beide topics zijn samengevoegd.

Haagse Wouter


Fijmansbeer

Citaat van: Haagse Wouter op 11-10-2020  11:57 uJe bier smaakt dus zoet nu?

Ja maar ook bittere proef je maar geen koolzuur dus nu doe ik die twee Week op 20 graden dan maar hoop dat het gelijk is 

Vergelijkbare Topics (7)

45094

Reacties: 7
Gelezen: 695

40949

Reacties: 18
Gelezen: 1922

36016

Reacties: 12
Gelezen: 4637

25241

Gestart door Kokkebil


Reacties: 25
Gelezen: 6465

20636

Reacties: 5
Gelezen: 1875

15285

Reacties: 172
Gelezen: 53634


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.