Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Hergisting hoelang?

Gestart door Hans VH, 24-01-2019 17:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hans VH

In mijn beginperiode liet ik de flessen ongeveer een week hergisten op kamertemperatuur, zonder bottelgist.  Later in mijn gistkast op 23°C liet ik ze uiteindelijk twee weken staan. De laatste paar brouwsels ben ik beginnen bottelgist F2 gebruiken.  Nu heb ik voor het eerst een manometer op een fles gezet. Tot twee weken steeg die dagelijks met ongeveer 0,15 bar. Nu staat het er bijna 3 weken en komt er om de twee dagen nog ongeveer 0,05 bar bij. Momenteel zit ik op 2,65 bar.
Zou ik die nog langer laten warm staan of naar mijn kelder verplaatsen?

BrouwMark

Volgens mij is 2,65 bar een prima hoeveelheid co2. Als je bottelsuiker netjes is vergist wordt het ook niet veel meer, meer wachten heeft dus geen zin.

Trek eens een flesje open en kijk wat je ervan vindt. Als de hergisting voorbij is (genoeg koolzuur en geen zoetige bijsmaak meer aan je bier) kun je de flesjes wat koeler zetten. Ze blijven dan wat langer lekker dan op kamertemperatuur.

Vergelijkbare Topics (7)

32410

Reacties: 3
Gelezen: 1452

31194

Reacties: 18
Gelezen: 4577

38012

Reacties: 49
Gelezen: 8879

45543

Reacties: 3
Gelezen: 224

19333

Gestart door Wybe


Reacties: 7
Gelezen: 2733


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.