Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Geeft tarwe meer schuim bij maischen?

Gestart door JBL, 13-05-2017 12:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JBL

Ik ben momenteel in de grainfather aan het maischen voor een witbier, dus de helft tarwe.
Valt me op dat zich er een enorme schuimlaag heeft gevormd.  :nut:

Is dat normaal en hoort dat bij het maischen van tarwe?

Oxhead

Is er ergens luchtinslag? Tarwe geeft bij mij geen schuim tijdens het maischen, net als gerstemout.

Dirtbag

Ik heb meestal ook schuim tijdens het maischen, bij mij geeft een tarwebier (bij mij dus weizen) ook meer schuim dat ook steviger is dan bijvoorbeeld bij een pils.

db

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.