Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Gistbodem komt omhoog?

Gestart door PrinsHeerlijk, 30-03-2017 22:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PrinsHeerlijk

Wanneer ik mijn bier uitschenk (18 dagen op fles) zie ik dat de gistbodem omhoog 'stroomt' en het bier automatisch zeer troebel en gistig maakt. Wat me opvalt is dat de koolzuurbellen groot zijn. Ik heb 6 g/l bottelsuiker toegevoegd.

Herkent iemand dit? En wat zou dit kunnen zijn?  ???

Juindorper

Gushers in wording denk ik.

William

Laat het bier na de hergisting goed afkoelen zodat het koolzuur beter oplost en het gistdepot zich beter vastzet op de bodem. Door het beter oplossen van koolzuur en de lagere temperatuur krijg je kleinere bellen.

PrinsHeerlijk

Citaat van: William op 30-03-2017  22:51 uLaat het bier na de hergisting goed afkoelen zodat het koolzuur beter oplost en het gistdepot zich beter vastzet op de bodem. Door het beter oplossen van koolzuur en de lagere temperatuur krijg je kleinere bellen.

Ah. Vermoedelijk is het dat geweest. Ik had het bier vanuit de garage (denk iets van 15 ÂșC) een halfuur in de koelkast staan.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.