Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Na 3 a 4 dagen geen borrels meer in het waterslot

Gestart door BeardyBrew, 04-10-2016 19:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BeardyBrew

Beste medebierbrouwers,

ik zit met een vraag. Na 3 a 4 dagen zijn er geen borrels meer in het waterslot te zien.
Kan dit kwaad?

Zaterdag gaan we hem overhevelen. en ik vroeg me dus af of we dat nu eerder moeten doen?

Alvast bedankt voor jullie tijd!

Groet,
BeardyBrew

hobbybob

Ja dat kan inderdaad, we kunnen je meer zeggen als je het recept post, gistsoort, hoeveelheid gist en de temperatuur.

Ik zou eerder overhevelen maw vanavond al

BeardyBrew

betreft: Weizen bier van Arsegan

Ingrediënten:
    Pilsmout
    Tarwemout licht
    Viennamout

Gebruikte Hopsoorten:
    Tradition
    Styrian Golding

Type biergist:
    Fermentis SafBrew WB-06

===========schema===========

maischschema:
44oC............................ 10 minuten
50oC............................ 15 minuten
60oC............................ 25 minuten
74oC............................ 25 minuten
78oC.............................. 5 minuten
SPOELWATER:
Spoelen tot een totaal van 24 ltr. wort
Totale kooktijd van het wort:.
90 minuten
Hop en Kruiden toevoegen na:
Hopzakje 1:............Na 15 minuten
Hopzakje 2:............Na 75 minuten
UltraMoss®............Na 80 minuten
Vergisting:
Hoofdvergisting:............... 17-19oC
Nagisting:..............................20oC
Type biergist:
FERMENTIS SAFBREW WB-06

Staat te gisten in mijn schuur met een temperatuur van 17/18 graden

bastiaanD

Geduld! Even het sg meten en over 2 aan 3 dagen nog een keer meten. Zonder verandering in het sg kun je lageren.

marc0871

3 á 4 Dagen. Dan is de hoofdgisting afgelopen en zit je in de nagisting.
Als je wil overhevelen, moet je het nu doen, nu er nog een beetje koolzuur wordt geproduceerd.
Anders nog een weekje laten staan en het SG meten. Na een paar dagen nog eens.
Blijft het gelijk, dan kan je het bier overhevelen in een bottelvat/emmer/pan, bottelsuiker toevoegen en bottelen.

Jacques

Citaat van: BeardyBrew op 04-10-2016  19:17 uBeste medebierbrouwers,

ik zit met een vraag. Na 3 a 4 dagen zijn er geen borrels meer in het waterslot te zien.
Kan dit kwaad?

Zaterdag gaan we hem overhevelen. en ik vroeg me dus af of we dat nu eerder moeten doen?

Alvast bedankt voor jullie tijd!

Groet,
BeardyBrew

Je hebt niet geschreven hoeveel gist je hebt toegevoegd op hoeveel liter wort. Ook heb je het begin SG niet vermeld.

De snelheid van de vergisting is namelijk afhankelijk van deze factoren.
Wanneer je in verhouding veel gist hebt gebruikt is het heel waarschijnlijk dat je bier is uitgegist en dat alle vergistbare suikers al door de gist zijn opgesnoept.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.