Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Beginners pech of wat anders SG voor en na koken het zelfde

Gestart door kleine Minstreel, 06-01-2010 09:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kleine Minstreel

We zijn nu een week verder en het bier is uit gegist. SG=1008. Er zijn geen geurtjes of zure smaakjes aan het jonge bier.
Vandaag overgeheveld in een schone  ontsmette DJ van 10 liter. Geen activiteit op het waterslot meer gezien. Morgen ga ik de fles 24 koud zetten en daarna op de fles met 8 gram suiker / Liter.

kleine Minstreel

Hier dan het resultaat na een paar weken lageren in de kelder bij 100 C.
De blonde is mooi van kleur en best wel helder maar de smaak is wennen.
Ik geloof dat het diacetyl genoemd wordt dat ik proef. Een beetje chemisch / kauwgombal smaakje niet vies maar ook niet super.
Zou dit van de Blanche gist kunnen komen?.
Ben benieuwd of het bier nog beter zal worden want het bier heeft wel body en ziet er ook goed uit.
groet
Cor


RobinB

Ik denk dat dat nog wel wegtrekt.
Mijn wit's hadden een fijne hoegaarden achtige citrus.

DP

Hoe smaken je biertjes nu?

Of zijn ze allemaal al op?

Groet, DP

kleine Minstreel

Citaat van: DP op 31-03-2010  21:14 uHoe smaken je biertjes nu?

Of zijn ze allemaal al op?

Groet, DP


Nee op zijn ze niet want de smaak is en blijft wennen niet om niet te drinken maar er blijft een smaakje aan zitten.
De 6 brouwsels na dit witje worden al wel aardig gedegusteerd.
Ik ga dit biertje ook niet meer zo brouwen want mijn Duvels Kabouter je wat welwat zwaarder is smaakt zo goed dat ik daar maar op voortborduur.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.