Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Laat je tap(koel)kast zien
« Laatste bericht door Brouwerij KOR Gepost op Vandaag om 10:57 »
Ik zal na mijn werk jog wat foto’s maken.
Zo is het mij ook gelukt mijn vriendin te overtuigen. Gelukkig drinkt ze zelf ook graag een biertje.

Bedankt voor de complimenten.

Groet Ruud
2
Apparatuur / Re: Laat je tap(koel)kast zien
« Laatste bericht door guidomarree Gepost op Vandaag om 10:55 »
Wauw, ik zou zelfs de vriendin kunnen overtuigen om een tapkraan in de keuken te zetten als het zo netjes zou worden gedaan
3
Brouwproces / Re: Perfect schuim op te tap maar colaschuim in flesjes
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 10:17 »
misshien heeft het deels te maken met het feit dat in de tapslang heel veel fijn schuim ontstaat en dat dat er voor zorgt dat bij het knappen van wanden van die belletjes in je glas er wellswaar grotere bellen overblijven, maar het vlies van die bellen daardoor sterker wordt omdat het schuim 'hergebruikt'. maar dat is vooral een hypothese.
4
Apparatuur / Re: Kleinschalige brouwinstallatie advies
« Laatste bericht door jwf Gepost op Vandaag om 09:17 »
Ik brouw normaal ca20 liter in een 35 liter pan (één pan, tussendoor vang ik het wort op in een 30l emmer). Ik heb ook geëxperimenteerd met een 16 liter pan om 10 liter batches te brouwen. Ik heb een hevelfilter uit koperbuis gemaakt met knelkoppelingen en die kan ik kleiner en groter maken zodat het én werkt in de 35 liter pan én werkt in de 16 liter pan.

Wat mij opviel was dat mijn rendement achteruitging in de 16 liter pan.

Ik ben nu bezig met 1,75 liter weckpotten waarin ik van plan ben om tegelijkertijd verschillende graanverhoudingen uit te proberen om meer gevoel voor de ingrediënten te krijgen. Ik ben van plan om die per vier potten au-bain-marie te maischen in één van de pannen. Ik heb dit nog niet uitgeprobeerd, zal ter zijner tijd eens terug melden hoe dat gaat.

g.jwf

edit: uiteraard gebruik nog wel een tweede pan voor spoelwater (de 16 liter pan als ik een 20 liter batch maak, een 10 liter pan als ik een 10 liter batch maak).
5
Brouwproces / Re: Perfect schuim op te tap maar colaschuim in flesjes
« Laatste bericht door tdp Gepost op Vandaag om 08:18 »
Los van dit specifieke geval is mij ook opgevallen dat van hetzelfde bier de versie op de tap een beter schuim heeft dan die uit de fles. Ben er alleen nog niet achter of de tap dan beter is, of de fles slechter. Wanneer dat laatste het geval is, kan ik het uiteindelijk wel pinpointen.
6
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bottelen in Jampot (twist off)
« Laatste bericht door Jeroen76 Gepost op Gisteren om 23:53 »
Weckpotjes zijn ook bedoeld om vacuum in te krijgen. Zal ook wel lekken bij overdruk.
Tsja dat zou wel eens kunnen... maar wellicht gewoon wat verschillende potjes proberen dan weten we het zeker ;)

Gr. Jeroen
7
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bottelen in Jampot (twist off)
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Gisteren om 23:51 »
Er zijn ook jampotjes met een kliksluiting vergelijkbaar zoals op een  beugelfles, is dat misschien iets? Zag een hele pallet vol met deze weckpotjes vanmiddag bij Unibrew

Afbeelding als voorbeeld, potjes zagen er anders uit, meer als een jampot



Gr. Jeroen
Weckpotjes zijn ook bedoeld om vacuum in te krijgen. Zal ook wel lekken bij overdruk.
8
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bottelen in Jampot (twist off)
« Laatste bericht door Jeroen76 Gepost op Gisteren om 23:47 »
Er zijn ook jampotjes met een kliksluiting vergelijkbaar zoals op een  beugelfles, is dat misschien iets? Zag een hele pallet vol met deze weckpotjes vanmiddag bij Unibrew

Afbeelding als voorbeeld, potjes zagen er anders uit, meer als een jampot



Gr. Jeroen
9
Brouwproces / Re: Eerste badge gebrouwen, veel te lage begin SG 13 punten te laag
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Gisteren om 23:44 »
ingrediënten:
pils mout
munich mout
suiker
Nu nog de hoeveelheid in grammen er achter. ;)
10
Stel je voor / Re: Nieuwe kleinbrouwer
« Laatste bericht door Derp Gepost op Gisteren om 22:39 »
Welkom! Volgens mij zijn er wel een aantal brouwers omgeving leiden dus misschien eens bij een ander in de keuken kijken voor inspiratie.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10