Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Voorraad brouwspullen

Gestart door JeroenCV, 29-11-2006 11:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Herman

Citaat van: TVERSCH op 06-12-2006  01:53 uEn het gekke is dat ik net hetgene wat ik nodig heb niet bij de voorraad zit.  ???
Heel herkenbaar..... Qua hop en (korrel)gist heb ik gigaveel in huis, maar ja dat is dan ook de voorraad van ons gilde ;). Mout heb ik meestal wel tussen de 50-100kg van liggen (pils, pale, vienna, munchener, tarwe, cara150, spec.B, rogge e.d.). Maar ik ben aan het afbouwen....

korek

Hallo, mijn voorraad hou ik altijd op een zodanig peil dat ik tweemaal achtereen kan brouwen. Hetgeen betekent dat ik minimaal 10 kg pilsmout, 5 kg crystal of vienna, 5 kg caramout en 5 kg tarwemout in voorraad heb. Wat hop betreft, heb ik altijd 250 gr Saaz, 250 gr Hallertau en 250 gr Styrian Goldings en evt. nog mijn eigen hopoogst, waarvan ik niet zeker weet wat voor soort het is, wel dat het een fijn aroma afgeeft. Gist heb ik ook altijd in de koelkast, meestal smackpacks van Wye en ook wat opgekweekte Westmalle.

Lenx

Ik heb van de eerste keer een zak pilsmout van 25 kg gekocht omdat die toch binnen redelijke tijd opgebruikt zal worden. Verder heb ik nog wat restmouten zoals een paar kilo munich. De rest van mijn hop heb ik vorige week opgebruikt voor mijn tweede brouwsel. Ik heb het laten vergisten met gewone Brewferm korrelgist die ik ook nog liggen had. Echt veel aroma is er wel niet ontstaan jammer genoeg :(

Nu, ik denk eraan om een voorraad verschillende korrelgisten in te slaan want die komen altijd wel van pas. Ook een pot moutextract staat op het menu voor starters en zo. De rest (hop, smackpacks, speciale mouten,...) koop ik wel gewoon wanneer ik het nodig heb.

Vergelijkbare Topics (4)

37437

Reacties: 14
Gelezen: 2217

41800

Reacties: 2
Gelezen: 793

27798

Gestart door njitsver


Reacties: 11
Gelezen: 4488


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.