Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Kwaliteitseisen van bier

Gestart door raymund, 08-03-2006 13:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

raymund

Hallo,

Ik ben een student die iets te weten moet komen over de kwaliteitseisen van bier voor in de verkoop.
Dus: Wat moet er met het bier gebeuren om het verkoopbaar te maken?
Ik dacht dat iemand er hier wel wat van zou weten dus.

Alvast bedankt! ::) ::) ::)

MO

Bier moet heeeeeeeeeeeeel erg lekker zijn, anders kun je het echt niet verkopen.

Drents Hopbier

Citaat van: MO op 08-03-2006  14:03 uBier moet heeeeeeeeeeeeel erg lekker zijn, anders kun je het echt niet verkopen.
En de prijs moet niet zo heeeeeeeeeeeeeel hoog zijn ( 1 e meer dan MO).

Hans Hans

Johannes

Schuim boven, vocht onder ook heel belangrijk.

















Ok. Flauw, ik denk dat je je vraag het best eens aan een brouwerij kunt stellen. Die weten precies wat daarbij komt kijken wij hobbybrouwers hebben daar natuurlijk minder niet mee te maken

Liemingbrouwer

Hallo Raymund,

Even serieus; ik denk dat Raymund wel iets anders bedoelt, en dat hij denk ik aan het verkeerde adres is omdat er op het forum toch niet zo veel commerciële brouwers zijn.  En hobbybrouwers die hun bier verkopen zijn er zeker ook niet (toch niet officieel).

Ik denk dat de kwaliteitseisen voor bier zeker bevatten:

Drinkbaar zijn en geen giftige stoffen bevatten.
Verpakt zijn in voedingsgeschikte verpakking.
Een label bevatten waarop de ingrediënten en het alcoholgehalte vermeld staan. (alhoewel Westvleteren??).

Er zijn er nog wel een paar te verzinnen maar of die juist zijn??

Groetjes
Liemingbrouwer

Drents Hopbier

Citaat van: Liemingbrouwer op 08-03-2006  15:17 uEven serieus;
Er zijn er nog wel een paar te verzinnen maar of die juist zijn??

Misschien dat op de site van het http://www.cbk.nl iets te vinden is?

Hans Hans

raymund


Barry

Professioneele brouwers moeten voldoen aan het HACCP systeem

HACCP is eigenlijk een hygiene systeem die er voor zorgt dat de producent zo veel als mogelijk er aan doet om een veilig te consumeren product maakt.

HACCP (Hazzard Analysis Critical Controll Points) certificaten moeten in alle voedingsmiddelenbedrijven en grootkeukens aanwezig zijn. Bij de lokale bakker op de hoek gelden andere regels.

Vergelijkbare Topics (7)

34155

Gestart door orangeloo


Reacties: 14
Gelezen: 3836

9760

Reacties: 11
Gelezen: 4353

25626

Reacties: 7
Gelezen: 2360

36266

Gestart door Heisenberg


Reacties: 11
Gelezen: 2448

14538

Reacties: 7
Gelezen: 2528


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.