Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weer eens een schoonmaak vraag

Gestart door remolen, 13-02-2016 19:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Underdike

Safety first... borstel onder water met PBW door de fles, en vlak voor het vullen spoelen met Star San

Erwin Warners

Ik gooi mijn brouwspullen en soms ook flessen wel in de vaatwasser maar dan zonder glansspoelmiddel dus gewoon een bus vaatwaszeep. Glansspoelmiddel is funest voor je bier pak maar eens een bierglas dat uit de vaatwasser komt met glansspoelmiddel, je schuim verdwijnt als sneeuw voor de zon. Bij een glas zonder glansspoel middel heb je een mooie schuimkraag die ook blijft staan. Bierglazen gaan daarom bij mij ook nooit met de gewone vaat mee.

hans_nwk

Citaat van: William op 12-08-2016  11:41 uIk zet de flessen na omspoelen met water ook altijd in de vaatwasser bij de normale vaat (dus met zo'n drie-in-één tablet). Voor het bottelen desinfecteer ik de flessen met P3-Oxonia (peroxy - azijnzuur - koud actief) en spoel de flessen twee maal na met kraanwater.

Nu overweeg ik hier op terug te komen omdat ik merk dat bier dat in 300/330 ml flesjes heeft gezeten na verloop van tijd een wat lege smaak krijgen. Bij bier in flessen van 500 / 750 ml die de vaatwasser niet zien merk ik die verandering in de tijd niet op. Ik verdenk dat het glansmiddel de oorzaak is. De flessen komen wel blinkend en stroef uit de vaatwasser maar dat betekent ook dat er iets op het glas achterblijft. Misschien dat dit niet met een spoelbeurt verwijderd wordt.

Gebruik jij ook een afwasmiddel met glansmiddel in de vaatwasser? Ik overweeg om weer exclusief een vaat te draaien met flesjes zonder schoonmaakmiddel.
Ik spoel de flesjes na het drinken om en laat ze op de kop staan tot ze droog zijn. Eerder liet ik ze ook meedraaien met gewone vaat maar ik heb het idee dat er dan af en toe een korreljte van het een of ander (miniem sliertje groente, aardappelkorreltje) in een fles achter kan blijven en dat ik daardoor af en toe gushers had.
Als dat aangedroogd is spoel je het ook niet zomaar weg.

 Nu wacht ik tot ik genoeg flesjes voor een volle machine. Voor het bottelen spoelen met star san op de avinatore en met water met een blaster handig ding) en ik heb het idee dat resten spoelmiddel etc dan wel weg zijn.

Groet,
Hans

Vergelijkbare Topics (7)

26540

Reacties: 19
Gelezen: 7911

33033

Reacties: 6
Gelezen: 2594

43448

Reacties: 6
Gelezen: 848

15979

Reacties: 14
Gelezen: 6418

32434

Reacties: 2
Gelezen: 1485

42183

Reacties: 5
Gelezen: 1014


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.