Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Schuimlaag tijdens gistingsproces

Gestart door Stefanvdwe, 01-09-2012 17:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stefanvdwe

Beste mensen,

Ik ben nieuw op dit leuke forum en ook in de wereld van het brouwen.
Nu heb ik gisteren mijn eerste bier te gisten gezet, een abdijbier van Brewferm (blik), en nu zit ik met een brandende vraag...
De vergisting begon laat maar is uiteindelijk toch begonnen, maar er zit een dikke schuimkraag op het bier, na 1 dag. Als beginnende brouwer  :P zou ik zeggen "das mooi!", maar ik heb toch mijn twijfels. Allereerst omdat ik niets over een schuimkraag tijdens het brouwproces lees, en ten tweede omdat het er zo ranzig uit ziet. Ik ben, naar mijn idee, uiterst zorgvuldig omgegaan met hygiene, en heb precies de beschrijving gevolgd.

Wie kan mij er iets over vertellen? Is dit fataal voor mijn abdijbiertje of zijn het overbodige zorgen?

Bij voorbaat dank voor de hulp!

Stefan.

Jacques

Een mooie schuimlaag op je bier na één dag. Je kunt je als hobbybrouwer niets beter wensen!
Alles in orde dus.

Op het schuim komen bruine plekken, dat is ook zoals het hoort. Volgens mij is in de cursus blikbrouwen dan wel het bestand Veel gestelde vragen op de wiki hier wel aandacht aan besteed.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.