Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Één brouwsel, 2 bieren, verschillend SG

Gestart door Joran, 04-01-2010 09:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joran

Ons laatste brouwsel een Belgische pale ale, hebben in tweeën gesplitst en met verschillende gisten vergist. Wat niet helemaal goed verliep (1 gecontroleerd bij 20°, de ander ongecontroleerd bij 17° met een te clean resultaat als gevolg). Nu is dit wel een brouwsel wat we vaker willen maken en steeds wat willen bij stellen. Nu zat ik te denken aan het volgende (vergistings temp. probleem even laten voor wat het is) voor een 15 liter brouwsel:

Is het mogelijk om na het maischen zeg 2 liter (misschien wel meer i.v.m. oplosbaarheid van suiker) van het wort apart te koken met toevoeging van  wat suiker (en eventueel wat extra hop om bitterheid ten opzichte van het alcohol percentage te compenseren)? Om dit later te vermengen met nog eens 5,5 liter van het 'basis' brouwsel. Zodat we twee bieren krijgen met verschillende alcoholpercentages?

Oscar

Citaat van: Joran op 04-01-2010  09:53 uIs het mogelijk om na het maischen zeg 2 liter (misschien wel meer i.v.m. oplosbaarheid van suiker) van het wort apart te koken met toevoeging van  wat suiker (en eventueel wat extra hop om bitterheid ten opzichte van het alcohol percentage te compenseren)? Om dit later te vermengen met nog eens 5,5 liter van het 'basis' brouwsel. Zodat we twee bieren krijgen met verschillende alcoholpercentages?

Tuurlijk is dit mogelijk!

Joran

Cool! Dat is leuk!

BTW, die speciekuip met aquarium spul heeft zijn werk goed gedaan. Bier is lekker geworden. Was wat huiverig voor die T-58 gist wat schuim betreft. Maar heb niets te klagen. Kan aan de 20° graden liggen of aan het gebruik van gerstvlokken.

Vergelijkbare Topics (7)

22797

Gestart door orangeloo


Reacties: 7
Gelezen: 2534

38150

Reacties: 12
Gelezen: 2654

5928

Reacties: 31
Gelezen: 8531

21645

Reacties: 44
Gelezen: 13753


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.