Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Tournee Generale seizoen 2 vanaf 19-01-2011

Gestart door VEMP, 10-01-2011 18:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

VEMP


Oscar

Herhaling?

[edit]
Nee, nieuwe serie dus... :)
[/edit]


MM

Gaaf, dit moet ik niet vergeten te kijken. :) Bedankt voor de informatie.

EBC

Ik zit in Hamburg. Maar met die geweldige service van Telenet, kan ik vanaf hier via internet mijn digicorder programmeren  :brouwen:

Oscar


Adrie

Citaat van: EBC op 11-01-2011  16:35 uIk zit in Hamburg. Maar met die geweldige service van Telenet, kan ik vanaf hier via internet mijn digicorder programmeren  :brouwen:

Volgens mij hoort dit in het onderwerp Gadgets.  ;)

aldo

Citaat van: jessenhofke nieuwsbrief jan 2011De nieuwe televisiereeks van  Tournee Generale gaat in de eerste aflevering op
bezoek bij onze biologische hopteler Joris Cambie in Poperinge langs.
Onze biologische hop wordt daar gekweekt en dit is de enige gecertificeerde
biologische hopplantage van België. Joris mag beschouwd worden als een autoriteit
op het gebied van biologische hopteelt, zelfs vanuit Nieuw-Zeeland wordt hij om
raad gevraagd.
Hij is nu bezig met het opstarten van een eigen brouwerij die biologische bieren op
de markt zal brengen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Vermits Joris nog geen eigen bieren heeft om te degusteren werd bij het afsluiten
van het bezoek gekozen om een Jessenhofke te drinken. De reeks verschuift van
Canvas naar één en van de zondagavond naar de woensdagavond. Geniet ervan!

Leuk! hier komt het grootste gedeelte van mijn hoptuin ook vandaan!

Derob

Hier is een interview te vinden met Ray Cokes en Jean Blaute:

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=3K354S3K

Het lijkt me wat meer de culinaire toer op de te gaan. Hopelijk niet nog een kookprogramma. :o

William

Niet vergeten, over een uur (21.35 hr) op de Belgische zender Eén

toon van den broek

Leuk zeg, ik ga ook kijken.
Twee jaar geleden toen we in Poperinge waren ben ik samen met mijn vrouw zomaar een erf op gereden bij een hopboer, om gewoon eens met een hopboer te praten (ben zelf ook BD-boer geweest) en dit was heel toevallig Joris Cambie.
Een uiterst sympathieke man, die heel boeiend en ook realistisch over de mogelijkheden en zeker ook de moeilijkheden van de bioteelt kon vertellen. Hij verkocht me nog wat hopplantjes en een paar kilo hop die eigenlijk bestemd waren voor een eigen brouwsel, maar waar hij toen niet aan toe gekomen was. Nadien samen bij hem een Hommelbier gedronken (waar ook zijn hop inzat geloof ik).
Ben blij voor hem dat het nu zover is dat hij zelf van start gaat met zijn eigen bier!

Toon.

MO

Niet gek, leuke aflevering, wel een beetje opgezegd bij tijd en wijle. Eigenlijk ook heel irritant dat het meeste in het engels is. Konden ze nu geen 2 leuke sympathieke verrassende vlamingen vinden?
Proeven met vrouwen vond ik aan de saaie kant maar de hopvelden was een erg leuk item. Toch maar eens hopscheuten bereiden volgend jaar.

toon van den broek

Nog steeds erg leuk die Joris Cambie, maar verder een irritant kinderlijk niet grappig programma die Tournee Generale.
Beetje Top Gear en veel commercie. Iets voor kleuters.
Toon

Ronnie

Citaat van: toon van den broek op 19-01-2011  22:49 uNog steeds erg leuk die Joris Cambie, maar verder een irritant kinderlijk niet grappig programma die Tournee Generale. Beetje Top Gear en veel commercie. Iets voor kleuters. Toon

Proficiat voor uw reactie. Jullie Nederlanders doen zulke programma's beter zeker?   >:(

Adrie

Citaat van: Ronnie op 20-01-2011  10:05 uProficiat voor uw reactie. Jullie Nederlanders doen zulke programma's beter zeker?   >:(

 ??? Waarom wordt dit nou weer zo in het persoonlijke getrokken?

Ronnie

Citaat van: Adrie op 20-01-2011  10:11 u??? Waarom wordt dit nou weer zo in het persoonlijke getrokken?

Waarom niet Adrie? Wat voor een reactie geeft die Toon daar nu? Voor kleuters zegt ie, kom zeg. Kijk maar verder naar je RTL4, 5 enz.. Toon, daar geven ze pas goede TV!  >:D

Adrie

Maar hij zegt toch niet dat alle Belgische programma's voor kleuters zijn of dat programma's van RTL4 of 5 niet voor kleuters zijn?

Citaat van: Ronnie op 20-01-2011  10:28 uWaarom niet Adrie? Wat voor een reactie geeft die Toon daar nu? Voor kleuters zegt ie, kom zeg. Kijk maar verder naar je RTL4, 5 enz.. Toon, daar geven ze pas goede TV!  >:D

Ronnie

Ik stop mijn reactie. Ik blijf bij mijn standpunt en zal van velen gelijk krijgen dat toon z'n comment niet terecht is.
Het gaat hier over de manier waarbij Toon zich uitdrukt, kan niet is mijn mening, want daarmee lokt hij boze reacties uit, er zijn er die voor minder verontwaardigd zouden zijn mocht ik zo uitvallen...

toon van den broek

Beste Ronnie,
Je hebt volkomen gelijk dat er hier in Nederland minstens zo domme programma's zijn (kijk zelf zelden). Voorbeelden te over hier, maar ik had een beetje gehoopt op een serieuze aflevering waar nog wat bij te zien en vooral te leren viel.
Helaas alleen vooroordelen (kriek voor vrouwen), flauwe grapjes (altijd dezelfde/voorspelbaar), en wat macho-gedoe (vanavond kijken of hopscheuten een afrodicum zijn).
Maar misschien ben ik te serieus/ te veeleisend.
Toon.

Ronnie

OK, wat je moet weten:
één is de zender voor het grote publiek en de programma's ervan zijn niet te vergelijken met die van Canvas, waar de vorige Tournéé Générale serie liep.
De VRT wil inspelen op een nog groter publiek en heeft daarom enkele thema programma's overgesast van Canvas naar één.

We mogen daarom dit programma zeker niet zien als een program voor ons amateurbrouwers.

Edgar

Een paar dagen geleden stond er een stukje over dit programma in De Morgen. Daaruit kreeg ik de indruk dat de nadruk op het culinaire aspect van bier zou komen te liggen. Inderdaad vrees ik dat dat samenhangt met de verhuizing naar het meer populistische "één", want als we één ding weten, is het dat als je kijkers wilt, je iets moet koken.

In datzelfde stukje werd het utopisch idee van de bierwereld weer eens opgelepeld, namelijk dat Belgisch bier langzaamaan dezelfde status als wijn zou verdienen. In dat kader werd een 'topchef' opgevoerd die opgelucht was eindelijk zonder statusprobleem een Leffe in een gerecht zou kunnen gebruiken.

Een 'topchef' die de weinig geïnspireerde keuze van Leffe maakt voor z'n topgerechten ("gerechtjes" is het lingo trouwens, maar goed) is natuurlijk al tragisch. Maar ik zie de bui al hangen. Ik vrees dat we deze serie niet zullen kunnen ontsnappen aan, oh gruwel, food-pairing. Ik heb dus niet durven kijken.  :verbergen:

Dat ze veel Engels gebruiken heeft natuurlijk een even commerciële achtergrond. Daarmee is de serie gemakkelijker te verkopen naar het buitenland, wat een serieuze factor is in het budget. En daar heb ik dan weer geen bezwaar tegen (ik ben niet tegen alles). :D

MO

Het ging dus nauwelijks over bier bij het eten, dus tot op heden is je angst niet gegrond Edgar. Een Vlaams programma over een op en top Vlaams product en dan 80% als voertaal engels? Ik ben voor heel veel zaken maar deze logica ontgaat me. Ray Cokes is ook nog eens een VJ opa.

William

Een tweede serie volgens eenzelfde aanpak maar dan met kleinere brouwerijen zou waarschijnlijk veel van hetzelfde zijn en voor het gros van de kijkers niet meer interessant zijn.

Daarom is het denk ik wel aardig om een iets andere aanpak te kiezen met meer aandacht voor het culinaire waarbij je uiteindelijk toch veel aandacht aan bier kunt geven. Het samenspel tussen de twee presentatoren geeft het een wat kinderlijk humoristisch gehalte waar denk ik toch ook wel weer kijkers op afkomen.

De volgende keer kijk ik weer.

MM

Ik kreeg het idee, dat deze aflevering meer een opstart aflevering was en daarom redelijk luchtig. Ik verwacht dat de komende afleveringen wat dieper in zullen gaan over bier en eten.

Liemingbrouwer

Een paar bemerkingen bij dit programma:
Ten eerste is het zoals Ronny schrijft; het programma is van canvas naar één verhuist en moet dus aan andere "normen" voldoen, de grootste verandering zal nu zijn dat het programma moet opbrengen...dus er zal (sluik)reclame in voorkomen.  Wie heeft de reclameboodschappen bemerkt in de eerste aflevering??? Het programma zal achteraf waarschijnlijk ook worden doorverkocht... Dus moet er meer nagedacht worden hoe dit onopvallend ingeweven wordt in het programma. (automatisch is dan uw programma minder goed)
Ten tweede is het een programma met twee oud vj's of zoals u wil; twee muziekmakers van redelijk gezette leeftijd, dat die geen swingend programma over bier zullen maken kan je zo al raden...Beter ware geweest dat elke aflevering gepresenteerd werd door één van de jonge familliebrouwers.
Ten derde zijn de brouwerijen waar iedereen eens zou willen binnen piepen beperkter geworden door de eerste reeks (niet voor niks gingen ze toen direct naar Westvleteren).  Dus gooien ze het over een andere boeg en gaan het hebben over dat lelijk woord 'foodparing'...
Sofie Dumont zei dat bier nu ook een plaats inneemt op haar wijnkaart...alleen zijn het allemaal super commerciële bieren... De grote koks durven nog altijd geen 'kleine' en plaatselijke bieren op de kaart zetten...

Voor mij dus een avondvullend programma, als ik thuis ben zal ik kijken, maar het is geen must.

pincopallino

Jonge, jonge zeg... Neem het al niet te serieus, het is bedoelt als amusement, het is geen cursus en ook geen documentair. Ik heb met veel plezier naar gekeken.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.