Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Mening gevraagd over onderstaand recept

Gestart door Guppie, 31-03-2019 12:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Guppie

Goedenmorgen,

Mijn bedoeling is een amber achtig American Pale ale te verkrijgen.

Nu heb ik 10 gram US West Coast in het recept staan, een nieuwe gist voor mij, zou het wat wezen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam recept pale ale
Brouwdatum31-03-2019
BierstijlPale Ale (American)
Volume20,0 l
Begin SG1,050 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)27 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
21,00 lWater uit Zutphen
7,10 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,00 kgPilsmoutDingemans3 EBC44,4 %
2,00 kgPale Ale moutDingemans7 EBC44,4 %
0,50 kgAroma 50Dingemans50 EBC11,1 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C10 min.40 min.4,7 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.4,7 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,7 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gmagnum pellets14,3%60 min.23,6 IBU
10,0 gCascade pellets7,3%15 min.3,2 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
10,0 gU.S. West Coast ()bovengist


Traploper

Als je amberkleurig bier wil, zou ik eerder rond de 25-30 ebc gaan zitten. Je kunt de pils vervangen door pale mout en verder bijkleuren met wat caramout of aromamout of een puntje zwartmout, afhankelijk van welke smaak je zoekt.

Zelf hou ik wel van een hoppige pale ale, dus ik zou meer aromahop gebruiken.

De gistkeuze lijkt me prima voor deze stijl.

Guppie

Citaat van: Traploper op 31-03-2019  12:23 uAls je amberkleurig bier wil, zou ik eerder rond de 25-30 ebc gaan zitten. Je kunt de pils vervangen door pale mout en verder bijkleuren met wat caramout of aromamout of een puntje zwartmout, afhankelijk van welke smaak je zoekt.

Zelf hou ik wel van een hoppige pale ale, dus ik zou meer aromahop gebruiken.

De gistkeuze lijkt me prima voor deze stijl.


Ja je hebt gelijk ik wilde op 25 EBC uitkomen, maar ik heb blijkbaar iets fout gedaan, ik houd niet van te hoppige bieren :biersmile:
Ik heb er pilsmout in staan omdat ik toch iets meer schuimkraag wil krijgen als alleen met palemout

aangepast


BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBrouwmout pale ale
Brouwdatum31-03-2019
BierstijlPale Ale (American)
Volume20,0 l
Begin SG1,056 SG
Berekende kleur (Morey)25 EBC
Berekende bitterheid (Rager)30 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
21,00 lWater uit Zutphen
7,61 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,00 kgPale Ale moutDingemans7 EBC40,0 %
1,50 kgPilsmoutDingemans3 EBC30,0 %
1,50 kgAroma 50Dingemans50 EBC30,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C10 min.40 min.4,2 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.10 min.4,2 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.4,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gmagnum brouwmout.nlpellets14,3%60 min.23,6 IBU
20,0 gCascade brouwmout.nlpellets7,3%15 min.6,4 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
10,0 gU.S. West Coast ()bovengist


Vergelijkbare Topics (7)

41249

Reacties: 15
Gelezen: 1963

36613

Gestart door BramvH


Reacties: 3
Gelezen: 1419

28047

Gestart door wonnink


Reacties: 4
Gelezen: 2355

43322

Gestart door Miekelt


Reacties: 5
Gelezen: 1109

37898

Reacties: 1
Gelezen: 1374


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.