Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Aquariumverwarming voor vergistingskast

Gestart door wittrappistje, 28-04-2017 13:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

wittrappistje

Ik ben bezig een koelkast geschikt te maken als vergistingskast. Weet iemand of een staafverwarming van een aquarium hiervoor geschikt is? Eigenlijk hoort deze natuurlijk onder water, maar wat gebeurt er als deze wordt gebruikt zonder dat je hem onderdompelt?

RuudB

Dat kan niet. Dan wordt de verwarming te heet en wellicht barst het glas. In de handleiding staat als het goed is ook hoe ver je hem moet onderdompelen.

Markiej87

Waarom niet gewoon een lamp gebruiken? ;)

wittrappistje

@Markiej87 Ik had zo'n verwarming nog liggen en deze neemt iets minder ruimte in beslag.  Ik heb nu een hoge koelkast, waar ik twee 20 l gistvaten en twee 10 l mandflessen boven elkaar kwijt kan, maar ik vermoed dat met een lamp inbouwen het net niet gaat passen.  Dan ga ik denk ik toch maar voor een warmte matje.

Markiej87

Ik heb hem achterin de hoek gemonteerd. Omdat gistvaten meestal rond zijn neemt dat in verhouding geen ruimte in beslag..

Knobby

Citaat van: Markiej87 op 28-04-2017  15:58 uIk heb hem achterin de hoek gemonteerd. Omdat gistvaten meestal rond zijn neemt dat in verhouding geen ruimte in beslag..
Bij de meeste koelkasten heb je onderin ook een uitstulping waar de compressor zit. Daardoor kan je eigenlijk nooit een vat op de bodem zetten. Daar heb ik een keramische 60w infrarood terrarium lamp geïnstalleerd.

wittrappistje

Bedankt, dat zijn goeie overwegingen. Ik ga nog even puzzelen en meten. Ik ga 6 mei weer brouwen, dus ik heb nog even.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.