Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Is rookhout te gebruiken voor het rijpen van je bier?

Gestart door Bierig, 20-04-2016 16:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bierig

Op verschillende barbeque sites kom je mooie chunks hout tegen die ze gebruiken om te roken. Ze hebben bijvoorbeeld hout van eiken en diverse vruchtenbomen.

Echter vraag ik mij af zou je die ook kunnen gebruiken om je bier op te rijpen.
Bijvoorbeeld door ze eerst een paar weken in een goede rum te leggen en deze dan toe te voegen aan een stout?

Zijn er hobbybrouwers die hier ervaring mee hebben of advies kunnen geven?

seed7


Adrie

Om de houtsmaken goed naar voren te laten komen, moet je het hout wel eerst even toasten in de oven. Dit ontsmet het hout tevens, waardoor je het niet meer hoeft te laten weken in alcohol. Hoe dat moet, vind je HIER.


Basje42

Het ligt er ook aan hoe dik de houtstukken zijn, aan splinters heb je niets.
Ik zou sowieso eerst even testen, want je kan je hele batch verzieken...

Ja kan ook de blokken in sherry laten weken, dan trekken de ergste tannines er al uit.
Daarna de blokken laten drogen.

Toasten i.v.m. infecties, lijkt mij ook wel een goede aangezien dit over laag alcoholische dranken gaat.

Bierig

Bedankt voor de goede info, ik ga eens wat expirimenteren. 😄

Vergelijkbare Topics (7)

29195

Reacties: 3
Gelezen: 2385

42451

Gestart door Mark T


Reacties: 30
Gelezen: 3800

1929

Reacties: 6
Gelezen: 11358

14433

Gestart door PietO


Reacties: 1
Gelezen: 3024

41271

Reacties: 0
Gelezen: 863

27724

Gestart door Aphext


Reacties: 3
Gelezen: 2195


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.