Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,
Citaat van: CeesM op 08-08-2022 17:05 uWellicht gebruiken ze voor elke biertype een passende gist.
Citaat van: hansHalberstadt op 07-08-2022 20:49 uMaar we hebben het hier over iets anders nl toevoegen zonder te koken.Ook dan doet de zwaartekracht zijn werk en geldt ook dat calciumionen zorgen voor beter flocculeren.
Citaat van: Snelbier op 07-08-2022 00:53 uAls je het wel doet: opkoken in 1 deel water, beetje afkoelen en in je jongbier gieten.
Citaat van: Jacques op 07-08-2022 15:15 uNee. Bij heel wat tests die ik uitgevoerd heb heb ik moutextractpoeder gebruikt. Na het koken was de oplossing altijd troebel. Na een tijdje doet de zwaartekracht zijn werk en wordt het bier na beëindiging van de vergisting helder. Het bier wordt wat helderder als een heel klein beetje calciumzouten zijn toegevoegd. Ik heb gemerkt dat het beter flocculeren van gistcellen door calcium een veel belangrijkere factor is voor helder bier dan het uitfilteren van eiwitten uit het wort.Maar we hebben het hier over iets anders nl toevoegen zonder te koken.
Citaat van: hansHalberstadt op 07-08-2022 13:10 uAls ik droog moutextract oplos in water dan wordt het compleet troebel omdat de kookstap met eiwituitvlokking ontbreekt. Geeft je dat geen troebel bier dan?
Zoeken met Google op deze site. |
Pagina opgebouwd in 0.144 seconden met 17 queries.