Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Kan dit een aardige tripel worden?

Gestart door JBL, 06-09-2017 14:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JBL

Ik zag op homebrewtalk een recept voor een tripel op basis van 87% pilsmout en (ruim) 13% kandijsiroop.
Ik ben zelf nog steeds niet helemaal tevreden over mijn tripels en overweeg nu dit eenvoudige recept te volgen (en gewoon kijken hoe dat uitpakt).

Maischschema is éénstaps (64 ºC voglens oorspronkelijke recept, maar daar maak ik 65 ºC in de grainfather van).

Vergisting in oorspronkelijke recept is met Westmalle gist bij 24 ºC.

Ik wil vergisten met Fernentis BE-256 (Abbaye) bij 18 ºC (bij een hogere temperatuur kreeg ik bij deze gist een onaangenaam bijsmaakje).

Hop wordt Amarillo of Brewers Gold of een combinatie van deze twee (ik heb beide gisten in voorraad).

Durft iemand iets te zeggen over hoe deze zal uitpakken?  :-\

mbroek

Ik neem aan dat je lichte kandijsiroop gaat gebruiken, anders wordt het een noga donkere tripel.
De BE-256 is prima te gebruiken in plaats van de Westmalle gist.
Eenvoudige tripels werken vaak heel goed, gaat lukken.

JBL

Citaat van: mbroek op 06-09-2017  14:54 uIk neem aan dat je lichte kandijsiroop gaat gebruiken, anders wordt het een noga donkere tripel.
De BE-256 is prima te gebruiken in plaats van de Westmalle gist.
Eenvoudige tripels werken vaak heel goed, gaat lukken.

Ik gebruik inderdaad lichte kandijsiroop...
Bedankt voor je reactie!

Oxhead

Ja.    :)

Pilsmout en suiker meer hoeft er qua stort niet in een goede tripel te zitten.
Bij bewezen recepten staat nog een 1e prijswinnend bier op het Onk van mijn hand.

JBL

Citaat van: Oxhead op 06-09-2017  18:14 uJa.    :)

Pilsmout en suiker meer hoeft er qua stort niet in een goede tripel te zitten.
Bij bewezen recepten staat nog een 1e prijswinnend bier op het Onk van mijn hand.


2015. Ik heb het nog even  bekeken. Jij hebt ook de BE-256 gebruikt, maar vergist bij 20 ºC. Gaf bij jou blijkbaar geen irritant bijsmaakje (beetje chemisch)?
Of zijn de Abbaye en de BE-256 toch verschillende gisten?

MO

De hoppen pas ook goed bij elkaar, de een heeft wat meer citrus (Amarillo) dan de ander. Lekker dryhoppen met Amarillo mmmmh.

Oxhead

Citaat van: JBL op 07-09-2017  12:44 u2015. Ik heb het nog even  bekeken. Jij hebt ook de BE-256 gebruikt, maar vergist bij 20 ºC. Gaf bij jou blijkbaar geen irritant bijsmaakje (beetje chemisch)?
Of zijn de Abbaye en de BE-256 toch verschillende gisten?

Of het verschillende gisten zijn weet ik niet, de BE-256 heb ik nog niet gebruikt. De Abbaye op 20 graden gaf wel wat oplosmiddel maar toch ook wat fruit. De door mij gebruikte Centenial gaf het geheel nog wat meer fruit (citrus).
Dus de Amarillo zal denk ik wel goed uitpakken bij jou recept. (Als late hop toevoeging)

Vergelijkbare Topics (7)

13723

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 9
Gelezen: 2631

28-10-2009 00:18 u
door oranjeboombiertje
34626

Gestart door Jules


Reacties: 2
Gelezen: 1409

19050

Reacties: 27
Gelezen: 7638

39701

Reacties: 23
Gelezen: 4324

25989

Reacties: 30
Gelezen: 8286


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.