Recept gebaseerd op Hop met de GIJT IPA - Rudy Nordhausen (VEMP)

Gestart door Ko, 13-09-2011 22:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ko

Hallo Allen,

Na de positieve reacties op het recept van VEMP ben ik van plan om dit komend weekend te gaan brouwen. Omdat ik geen Pale mout heb en ik het bier ook een amberachtig smaakje wil geven wil ik pilsmout en caramout gebruiken.

Voor de rest wil ik niet te veel afwijken van dit recept. Zijn er nog dingen die ik hier over het hoofd zie?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Groet, Ko

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptIndirecte Pale Ale
Brouwdatum
BiertypeIndia Pale Ale
Volume32 liter
Gewenst begin SG1.070 g/l
Berekende kleur15 EBC (Morey)
Berekende bitterheid63 IBU (Tinseth)

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Brouwzaalrendement75%
Totaal brouwwater48,7 liter
Beslagdikte2,47 l/kg
Maischwater25 liter
Spoelwater23,71 liter
Kooktijd90 min.

Vergistbare ingrediënten
Ingrediëntkleur (EBC)% in stortgewicht (kg)
Pilsmout 3390,09,102
Cara Mout4010,01,011

Maischschema
OmschrijvingTemperatuur (gr. C)Stap tijd (min)Rust tijd (min)Beslagdikte (l/kg)
Versuikering660602,47

Hop en kruiden
Ingrediënt% alfazuurTypeKooktijd (min)Gewicht (g)Bitterheidsbijdrage (IBU)
Amarillo9,2Hopbellen9085,052
Amarillo9,2Hopbellen1025,05
Amarillo9,2Hopbellen550,06
Amarillo9,2Hopbellen030,00
Amarillo9,2Hopbellen045,00

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafAle US-05
GistvormDroog
Gewicht (g)30


Kleine_Schriek

Adrie heeft hier een keer gezegd dan je pale kunt vervangen door 2/3e pils en 1/3e munich te nemen. Krijg je toch dat brodige van de pale.

Ko

Citaat van: Kleine_Schriek op 14-09-2011  09:20 uAdrie heeft hier een keer gezegd dan je pale kunt vervangen door 2/3e pils en 1/3e munich te nemen. Krijg je toch dat brodige van de pale.

Hoi Kleine Schriek,

Bedankt voor je reactie. Helaas heb ik geen munich meer en wil ik het doen met wat ik op voorraad heb. Denk je dat ik een te leeg bier ga krijgen als ik alleen pilsmout en cara 40 ga gebruiken?

 :biersmile:

Ko

RobinB

Citaat van: Kleine_Schriek op 14-09-2011  09:20 uAdrie heeft hier een keer gezegd dan je pale kunt vervangen door 2/3e pils en 1/3e munich te nemen.
Niet alleen Adrie, volgens mij zijn er hele topics over? ;D

@KO
Denk niet dat je bier te leeg wordt zo, eerder wat voller dan het "origineel". Caramouten geven meer dextrines en een vollere smaak.

Vergelijkbare Topics (7)

34331

Reacties: 9
Gelezen: 3048

22277

Reacties: 127
Gelezen: 49145

43677

Reacties: 2
Gelezen: 683

28739

Reacties: 14
Gelezen: 5978

6357

Reacties: 9
Gelezen: 4645


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.