Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Contaminatie?
« Laatste bericht door Jonathan Veldhuizen Gepost op Vandaag om 14:53 »
Is het SG stabiel? Of verandert dit nu ook weer?
2
Apparatuur / Re: Zoek een vergistingkast of gistvatkoeler kant en klaar
« Laatste bericht door Jonathan Veldhuizen Gepost op Vandaag om 14:42 »
Ik dacht precies zo. “Ik ga toch echt niet als een halve gare zo’n koelkast ombouwen?”

Na een klein drama tijdens vergisting (temperaturen tussen de 18 en 26 graden, het werd best warm die weken) alsnog overstag. Inktbird en een verwamingskabeltje besteld en gewoon gedaan. Tis werkelijk 5 minuten werk. En ik ben dus echt niet handig, maar dit lukt gewoon.
3
Brouwproces / Contaminatie?
« Laatste bericht door pmiddeld Gepost op Vandaag om 14:38 »
Beste forumleden,

Ik ben een blond type bier aan 't brouwen. Dit keer gebruik ik T58 gist. Ik brouw meestal ''s winters, maar dit keer vanwege een koud voorjaar zo'n 3 weken terug een nieuwe batch begonnen. Ik heb nl. geen incubator dus de gisting gebeurt bij kamertemperatuur. Na twee weken leek het brouwsel bijna uitgegist. Echter door warme laatste week steeg de kamertemperatuur naar max 25°C. Ook begon het bier weer te gisten en dit houdt al een dag of 5 aan. Ik heb nog niet geroken of geproefd, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Zou een kleine contaminatie (bacterie of ander gist) bij deze hoge temperaturen tot groei zijn gekomen? Iemand ervaring mee of tips?


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

4
Stel je voor / Even voorstellen
« Laatste bericht door BenthuizerBrouwer Gepost op Vandaag om 14:03 »
Goedemiddag allen, een heuse beginnende Benthuizer Brouwer wil graag toetreden tot dit forum.
Begonnen met het brouwen in emmers en pannen, sinds kort met de Brew Munk. Brouwen doe ik samen met mijn zwager, die net als ik zijn interesse in het brouwen heeft zien groeien tijdens het jarenlang beoefenen van onze andere hobby, het consumeren van brouwsels. Oftewel, gewoon bier proeven. Soms gaan we voor de kwaliteit, maar voor een avondje kwantiteit zijn wij ook te porren. 
De afgelopen jaren zijn we regelmatig bij bierfestivals gesignaleerd, bijvoorbeeld bij de BAB. Ook hebben we diverse brouwerijen en abdijen bezocht. De gezamenlijke interesse is met name gericht op het Belgische bier, maar we sluiten geen enkel bier uit (art. 1) en kijken ook met regelmaat over de schutting op zoek naar verstopte pareltjes.
Naast het brouwen en consumeren hebben we ook een educatieve inslag en geven we af en toe een presentatie met proeverij.
Ik hoop op dit forum meer kennis op te doen en de tips en trics bij het brouwen te kunnen toepassen.
Groet en nog een fijne zondag.
 
5
Apparatuur / Re: Direct bottelen vanuit SS Brewtech Chronical Brewmaster Edition
« Laatste bericht door Thomas97 Gepost op Vandaag om 11:04 »
Op welk moment van 't proces dryhop je jouw bieren?
Kan me namelijk niet voorstellen dat je de gist ook in de CCT laat  ::)

Afhankelijk van het type bier alleen na de hoofdgisting of zowel tijdens als na de hoofdgisting. Ik tap wel al een keer gist (of gist+hop) af voordat ik de dryhop na de hoofdgisting toevoeg, en daarna probeer ik na drie dagen dagelijks wat hop af te tappen zodat ik na een week een mooi bier zonder hopresten kan cannen.
6
Brouwproces / Re: Overcarbonisatie
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Vandaag om 10:59 »
Tja, buiten een i-spendel of refractometer is het handiger om je SG met een hydrometer te meten. Een gestokte vergisting met een vermoedelijk hoog SG blijft na een week ook onveranderd.
7
Algemeen / Re: Brouwland Biercompetitie
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Vandaag om 10:41 »
Goed om erbij te vermelden, 60 euro inschrijfkosten
(Los van of het veel of weinig is)
Twee deelnemers maken de kans om uit de kosten te komen als ze beiden meer dan 80 liter verkocht hebben (excl. verzendkosten).
Goed verdienmodel van Elcano Crew. ;)
8
Discussie over recepten / Re: Pumpkin Pie Pastry Stout (Russian Imperial Stout)
« Laatste bericht door CuracaoBrew Gepost op Vandaag om 04:52 »
Jazeker, sterker nog; zojuist 1 opengetrokken.
Weer erg lekker, maar ik had er wat Special B door gedaan en die proef je net iets te prominent (had ik beter kunnen laten)...
6,5 zou ik deze geven.


Hi Noordzij,

Inmiddels weer een tijdje verder.
De eind sg is gezakt naar 1030.
Ik heb het vorige week gebotteld met champagnegist en 4.5 gram suiker per liter.
Vandaag ff gechecked of de vergisting goed is verlopen en wat een zeer aangename verassing was dat! Smaak, geur, kleur en schuimstructuur. Het is letterlijk een ‘pumpkin pastry’ in een fles met de tinten van een RIS.
Nu nog 3 maanden rijpen om vervolgens gedurende het ‘Halloween Seizoen’ te consumeren.
ABV 10 % !!
Zie foto

9
Brouwproces / Overcarbonisatie
« Laatste bericht door MaartenM Gepost op Vandaag om 00:12 »
Hoi allen,

Bij mijn laatste 2 brouwsels heb ik de vergisting gevolgd met de ispindel en gewacht tot de vergisting meer dan een week op hetzelfde SG bleef. Ik heb beide met 4.25g suiker per liter gebotteld. De ene met safale-s04 (https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,43052.0.html) en de ander met Wyeast 1968 (https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,43465.0.html). Met beide heb ik naar verloop van tijd gushers. Hopcreep lijkt me niet want geen koudhop; beide diastatische gisten? Of klopt de ispindel niet? Irritant probleem…
10
Algemeen / Re: Brouwland Biercompetitie
« Laatste bericht door Eriks Gepost op Gisteren om 23:15 »
Goed om erbij te vermelden, 60 euro inschrijfkosten
(Los van of het veel of weinig is)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10