Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Grondstoffen => Korrelgisten en biertypen => Topic gestart door: Harald op 15-04-2017 13:47 u

Titel: Fermentis Saflager W-44/70, welke temperatuur voor hoofdvergisting?
Bericht door: Harald op 15-04-2017 13:47 u
Ik ben bezig met het brouwen van een Premium Pilsner van Arsegan. In het pakket zit Saflager W30/70 korreligst. Volgens de handleiding van Arsegan moet ik de hoofdvergisting laten plaatsvinden bij 6 graden. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170415/2d5056502585af08b6d0f649f4c37f27.jpg)

Maar volgens de specs van het gist is de ideale vergistingstemperatuur tussen de 12 en 15 graden (http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2015/12/Saflager-W-3470-en.pdf).
Wat is wijsheid? Ik nijg toch naar de specs van Fermentis te luisteren.
Titel: Re: Fermentis Saflager W-44/70, welke temperatuur voor hoofdvergisting?
Bericht door: Niels B. op 15-04-2017 13:59 u
12 is prima. Gaat de vergisting ook gelijk wat sneller.
Titel: Re: Fermentis Saflager W-44/70, welke temperatuur voor hoofdvergisting?
Bericht door: Harald op 15-04-2017 14:02 u
12 is prima. Gaat de vergisting ook gelijk wat sneller.
Dank voor je snelle reactie, Niels
Titel: Re: Fermentis Saflager W-44/70, welke temperatuur voor hoofdvergisting?
Bericht door: Neetje op 15-04-2017 14:03 u
12 tot 15 graden. Ideaal is starten op 11 tot 12 graden hoofdvergisting. Tijdens nagisten langzaam opvoeren tot 15 graden
Bij lagere temperatuur moet je extra gist toevoegen (bv 9 graden - 3x zo veel)