Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prikbord / Re: Schrootmolen, vergistingsvaten en Heat Pad te koop
« Laatste bericht door Spiegelaar Gepost op Vandaag om 19:57 »
De schrootmolen is nog steeds beschikbaar! :)
2
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Welke refractometer kopen?
« Laatste bericht door Ansius Gepost op Vandaag om 19:55 »
Probleem opgelost door Bruce Ewald en een goede vriend.
De eerste weet er alles van op You Tube.
De tweede is goed in zoeken.

Lens was wat verschoven.

3
Discussie over recepten / Re: Witbier
« Laatste bericht door Takkie83 Gepost op Vandaag om 19:50 »
Ik vind een eind-SG van 1,015 niet verkeerd hoor bij een witbier. Mijn sterke witbier is op 1,014 geëindigd en die smaakt niet uitgesproken zoet. Bij bottelen is ook lastig beoordelen. Bier is nog jong, waarschijnlijk niet op drinktemperatuur en de koolzuur ontbreekt. En als de bottelsuiker er al bij zit istie ook zoeter  :P

Hoe smaakt ‘ie nu?
4
Grondstoffen / Re: Saflager S-189
« Laatste bericht door Takkie83 Gepost op Vandaag om 19:09 »
Nog geen ervaringen van anderen dus? Ik weet niet of ik hem snel nog een keer brouw, heb nog genoeg andere bieren op de ‘to-brew’ lijst staan namelijk :) Ik zou hem dan een volgende keer kunnen splitbatchen: kamertemperatuur vs een graadje of 13.

Ik heb hem tijdens de vergisting langzaam laten oplopen van 12 naar 14 graden. Nu ruim twee weken na brouwen en een zo goed als stil waterslot heb ik hem op 16 graden gezet. Ik kijk even wat m’n waterslot doet de komende tijd, maar denk dat ik hem over een weekje terugschroef naar koelkasttemperatuur om daar een tijdje te lageren. Of het nodig is weet ik niet, maar Menabrea lagert ook vijf weken dus dan doen we dat (wellicht iets minder lang)  ;D
5
Discussie over recepten / Re: Recept; Sterk blondbier met honing en vanille
« Laatste bericht door Davester Gepost op Vandaag om 19:00 »
Ik heb hoe nu honing staan die het bottelsuiker moet gaan vervangen. 
Eerste keer dat ik iets met honing ga doen dus ben erg benieuwd
6
Discussie over recepten / Re: Tepache bier - een experiment van wilde gisting
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 18:46 »
Misschien heeft iemand een idee hoe ik een wilde gisting iets zoeter & minder zuur kan houden?

Opties, extreme koude schok. Pasteurisatie. Beiden lastig.
Ethanol toevoegen tot het spul dat leeft er mee op houdt 14+%. Waarschijnlijk ongewenst.

Uit laten gisten en dan melksuiker kan een optie zijn, ligt er maar net aan wat je aan microbiologie gevangen hebt. Of gewoon klassiek suiker en een stoemper in het glas.

EDIT: als je tapt is er nog een optie, bij ca 7bar stopt gisting, bacterien niet echt dacht ik. Er zijn er die tot 80 bar doorgaan, weet niet hoe stam afhankelijk e.a. is.

Mooi project,

Ingo
7
Stel je voor / Re: Even voorstellen: Lech
« Laatste bericht door Lech_hobbybrouwer89 Gepost op Vandaag om 18:36 »
Geen idee, maar gevoelsmatig zou ik zeggen dat warm bier omhoog wil en koud bier omlaag, dus als je onderin verwarmt mengt het vanzelf? En anders doe je het aan de zijkant, zit je er tussenin  ;D

Haha, heerlijke makkelijke logica, top. Komt goed!
8
Prikbord / Re: Te koop: Bijna nieuwe AEB 5 gallon soda kegs
« Laatste bericht door Ramiro Gepost op Vandaag om 17:21 »
Ben benieuwd of je er nog 2 kan opsturen?
Kon je geen pm sturen.
9
Apparatuur / Re: Kroonkurkapparaat kapot
« Laatste bericht door Jukkie Gepost op Vandaag om 16:51 »
Ik heb er ook nog steeds last van; tolerantieprobleem lijkt me niet; Hij heeft het altijd goed gedaan en nu altijd slecht. Bij mijn volgende bestelling (ik spaar zoveel mogelijk op vanwege transportkosten) staat een nieuwe 26mm kop.
Hopelijk is het daarmee opgelost.
10
Stel je voor / Re: Even voorstellen: Lech
« Laatste bericht door Fractus Gepost op Vandaag om 16:11 »
Geen idee, maar gevoelsmatig zou ik zeggen dat warm bier omhoog wil en koud bier omlaag, dus als je onderin verwarmt mengt het vanzelf? En anders doe je het aan de zijkant, zit je er tussenin  ;D
Pagina's: [1] 2 3 ... 10