Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vragen over Elektrische brouwketel

Gestart door DaantjeB, 15-09-2020 10:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DaantjeB

Beste medebrouwers,

Sinds enige tijd brouw ik samen met wat vrienden af en toe een biertje. Tot nu toe hebben we dat steeds gedaan met een grote pan (20 liter) op een gasstel, maar we kwamen er toch al gauw achter dat dit qua temperatuurregulering niet helemaal ideaal is. Ook met het filteren en terugkoelen was het wat behelpen. Omdat het brouwen goed bevallen is willen we nu eigenlijk de overstap maken naar wat beter materiaal en zitten we er over te denken om een elektrische maischketel te kopen van ongeveer 30 liter.

Omdat we verder niemand kennen die vergelijkbaar materiaal gebruikt zouden we graag willen weten of iemand van jullie hier ervaring mee heeft en wat de dingen zijn waar we op moeten letten bij het aanschaffen van zo'n ketel. Onderaan dit bericht heb ik de link geplakt van een van de brouwketels waar wij tijdens het zoeken op uitkwamen.

Heeft een van jullie ervaring met een vergelijkbaar product, en waar moeten we zeker op letten? Of raden jullie juist iets heel anders aan?
We horen het graag!

Proost!

Daan

https://www.braumarkt.com/easybrew-tm/easybrew-all-n-one-brewing-system/easybrew-30-plus-automatische-brouwketel-wortkoeler-5013494?gclid=EAIaIQobChMI17CJkOHq6wIVA6p3Ch37yghAEAQYASABEgK_o_D_BwE


Pieter1954

Misschien handig als je erbij zet waar je woont. Waarschijnlijk wonen er brouwers bij je in de buurt waar je eens kunt gaan kijken naar diverse systemen.

JanDeGraaff

Hier staan – op het moment van schrijven – 2.000 posts met ervaringen over de Easybrew. Dat draadje groeit nog steeds.

Daarnaast krijg je heel veel ervaringen als je in het gehele forum op "easybrew" zoekt.
Het is één van de populairdere automaten, dus je kunt er vreselijk veel over vinden.
Ik zou eens gaan zoeken en gaan lezen. Dat levert je meer op dan nu vragen naar ervaringen. Dan krijg je over het algemeen alleen de hele positieve en de hele negatieve. Door die andere draadjes te lezen, krijg je ook meer de nuances mee.

Overigens zijn er veel automaten. Behalve de Speidel Braumeister, Grainfather en Brewtool automaten, zijn de meeste vrijwel hetzelfde. Er zitten wat kleine verschillen in. De drie eerstgenoemden zijn een klasse apart.

En de suggestie van Pieter is ook een hele goeie! Wat is er beter dan om het apparaat in werking te zien?

Succes!

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.