Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Los gasstel voor een 15 liter pan

Gestart door hoppa, 14-01-2015 12:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hoppa

Ik ga van blikbrouwen een stapje maken naar moutextracten en heb daarvoor een 15 liter pan aangeschaft. Ik heb thuis echter geen gas. Nu wil redelijk goedkoop een gasstel aanschaffen, maar het meeste campingspul is te klein of te wankel voor een grote pan. Wie heeft er een voorbeeld van wat hij/zij zelf heeft gekocht of andere tips? Ik geef liever niet veel meer dan een euro of 50 uit. Als dat echt onrealistisch is hoor ik het ook graag.

MaartenP

Voor 50 euro heb je wel een powerfire of goede wokbrander denk ik, 2e hands voor minder. Maar dan moet je er nog wel een gasfles bij kopen. Het voordeel is wel dat je dan je brander ook nog kan gebruiken als je ooit nog meer bier wil gaan brouwen.

hoppa

Okay, waar zou ik zoiets makkelijk kunnen vinden?

dutch food geek

Heb je thuis inductie? Kan die pan niet op inductie? Dat gaat net zo goed :) Anders gewoon zoeken voor een goedkope brander, kijk hier even: http://www.hobbybrouwshop.nl/gasbranders dan ben voor € 50,- wel klaar zonder gasfles...

Eric v B

Je hoeft niet per se een gasfles te kopen. Op veel plaatsen kun je een gasfles tegen borg van 20 tot 55 euro meenemen. De prijs is afhankelijk van de soort fles. Bijv. 55 euro voor een polyester gasfles. Als de fles leeg is kun je een nieuwe halen en betaal je alleen de vulling.

Hay

Die uit de link van dutch food geek heb ik ook en daar krijg ik 30 l wort zeer vlot en heel rollend mee aan de kook.

hoppa

Dat ziet er goed uit inderdaad. Als ik dan de brander en de "Slangset met drukregelaar 50 mBar" heb ben ik dan klaar (op de fles na uiteraard)?

Wat is handiger qua gas, propaan, butaan? Maakt het niets uit?

Laatste vraagje. Wat voor een fles is qua volume handig? Zodat je niet moet wisselen tijdens een brouwdag en dus in ieder geval 1 brouwsel kan afronden? Hoeveel uur doe je met een bepaald volume is eigenlijk de vraag denk ik.

Bedankt allemaal :)

Thamerdal

Met zo'n groene fles van 7 kg kan ik drie á 4 keer brouwen. (50 liter pan)

Roelof

Citaat van: hoppa op 14-01-2015  14:02 uWat is handiger qua gas, propaan, butaan? Maakt het niets uit?

Laatste vraagje. Wat voor een fles is qua volume handig? Zodat je niet moet wisselen tijdens een brouwdag en dus in ieder geval 1 brouwsel kan afronden? Hoeveel uur doe je met een bepaald volume is eigenlijk de vraag denk ik.

Bedankt allemaal :)
Ik gebruik deze gasfles, LPG,. Kost wel wat maar je zit nooit zonder gas want als ik denk dat ik niet genoeg gas heb tank ik hem gewoon even vol.
http://www.huisentuinwinkel.nl/navulbare-lpg-gasfles-27-liter-met-koppelverlengstuk-en-nl-vulnippel.html

Jacques

Citaat van: hoppa op 14-01-2015  12:03 uIk ga van blikbrouwen een stapje maken naar moutextracten en heb daarvoor een 15 liter pan aangeschaft. Ik heb thuis echter geen gas. Nu wil redelijk goedkoop een gasstel aanschaffen, maar het meeste campingspul is te klein of te wankel voor een grote pan. Wie heeft er een voorbeeld van wat hij/zij zelf heeft gekocht of andere tips? Ik geef liever niet veel meer dan een euro of 50 uit. Als dat echt onrealistisch is hoor ik het ook graag.

Kijk ook eens bij de tag "brander". Ook als je met de zoekfunctie zoekt naar "brander gasfles" vind je veel ervaringen van anderen.

hoppa

Bedankt maar weer allemaal. Van 't weekend is in de buurt speuren naar gasflessen.

Vergelijkbare Topics (7)

28112

Reacties: 5
Gelezen: 1507

42270

Reacties: 11
Gelezen: 1599

30495

Reacties: 8
Gelezen: 2823

35511

Reacties: 0
Gelezen: 1056


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.